Beste beleggingsteams van Nederland

8 maart 2023 - 10:07u

Beste beleggingsteams van Nederland

De twee beste beleggingsteams van Nederland zitten bij de beleggingsfondsen van Kempen Orange en Robeco High Yield Bond. Dat is de mening van het gerenommeerde Morningstar.
Van de 860 beleggingsfondsen die dit onafhankelijke beleggingsinstituut in Europa volgt, steken er zeventig bovenuit en daarvan zijn de bovengenoemde twee van Nederlandse origine. 

De beleggingsteams worden geselecteerd op basis van de kwaliteit van hun beleggingsprocessen die zich in verschillende marktomstandigheden ruimschoots hebben bewezen.

De Nederlandse favorieten 

In dit exclusieve gezelschap bevinden zich dus de vermaarde small-cap specialisten van Kempen Orange.
Morningstar kent de beleggingsteams persoonlijk.
Het gouden team van Kempen wordt geprezen om de ruime ervaring en diepgaande kennis van de bedrijven waarin ze beleggen, terwijl het beleggingsproces zich kenmerkt door de heldere structuur en gedisciplineerde uitvoering. 

Ook Robeco High Yield Bonds is al geruime tijd een van de favorieten van Morningstar’s fondsanalisten. Beheerders Sander Bus en Roeland Moraal zijn al meer dan twee decennia betrokken bij de strategie en worden ondersteund door een uitgebreid en getalenteerd team van creditanalisten.

De bottom-up georiënteerde benadering resulteert in een breed gespreide portefeuille waarmee het team zich op lange termijn heeft weten te onderscheiden van hun concurrenten.

De besten in Europa 

Hieronder volgt een volledige lijst van de strategieën die fondsanalisten van Morningstar beschouwen als de beste in hun soort.

Aandelen

 

Fixed income

 

Laatste blogposts

SVBank debacle prima kans om te kopen

15 maart 2023 - 07:03u

Er is geen reden voor paniek, dus is de SVB paniek een uitgelezen kans voor beleggers om goedkoop aandelen te kopen. Meer »

Beste beleggingsteams van Nederland

8 maart 2023 - 10:07u

De twee beste beleggingsteams van Nederland zitten bij de beleggingsfondsen van Kempen Orange en Robeco High Yield Bond. Dat is de mening van het gerenommeerde Meer »

Grondstoffen favoriet in 'rally van alles'

1 maart 2023 - 06:58u

Hoewel vorige maand de prijzen van grondstoffen zijn gedaald, verwachten zowel UBS als Saxo Bank dat grondstoffen een prima belegging zullen zijn dit jaar. Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be