Vrijwel alle guru's kopen ING

11 januari 2021 - 21:57u

Vrijwel alle guru's kopen ING

Er zijn nauwelijks guru's te vinden die ING niet op de kooplijst hebben staan. Helemaal nu de ECB weer toestemming heeft gegeven aan banken om dividend uit te keren. 

Er is op Guruwatch dan ook geen toonaangevende analist die aanbeveelt om ING te verkopen, en slechts drie die het fonds op Houden hebben staan.
Vandaag herhaalde Deutsche Bank het advies om te Kopen met een verhoogd koersdoel van 10 euro.
Op dit moment doet ING net acht euro. Ook IEX Premium heeft de grootste bank van Nederland op de kooplijst staan.

IEX Premium

Volgens Martin Crum van de IEX Beleggersdesk zitten er echter wel wat haken en ogen aan de beslissing van de Europese Centrale Bank.

"Het is een welkome ontwikkeling, maar er gelden wel bepaalde restricties voor", schrijft hij.

"De ECB ziet het liefst dat banken tot 30 september nog helemaal geen dividend uitkeren, maar als ze het dan toch doen, mag het niet meer zijn dan 15% van de winsten van 2019 en 2020 bij elkaar opgeteld."

"Daarnaast mag die dividenduitkering geen hogere imapct hebben dan 20 basispunten van de Common Equity Tier 1 (CET1). Oftewel, de dividenduitkering mag maar een beperkte verslechtering van de CET1-ratio tot gevolg hebben."

ING 

 

Stel, we volgen bij de ING bank strikt de regels van de ECB. "De cumulatieve winst per aandeel van ING over 2019 en 2020 komt uit op 1,82 euro. 15% daarvan zou uitkomen op een dividend per aandeel van 0,27 euro. Echter, er is al 0,24 uitgekeerd. Dan zou het slechts een dividend van 0,03 euro betekenen."

Lichtpuntje is wel dat na 30 september de restricties wegvallen. "Dan ligt het voor de hand dat de bank in het vierde kwartaal een extra dividenduitkering zal doen", aldus Crum.

Bankaandelen komen door het hele verhaal wel weer in een positiever daglicht te staan, zo mogen we uit zijn woorden opmaken. "Zoals in november al aangegeven, zijn banken rijp voor een inhaalslag. ING staat er relatief goed voor en 2021 belooft een beter jaar te worden."

Sector wint aan attractie

"De sector wint aan attractie en krijgt mogelijk wat hulp van de Europese Commissie bij het wegwerken van slechte leningen.

Het aandeel ING staat volgens analist Crum laag gewaardeerd, met een forward koerswinstverhouding van slechts 8. "Wij blijven positief."

Laatste blogposts

Vrijwel alle guru's kopen ING

11 januari 2021 - 21:57u

Er zijn nauwelijks guru's te vinden die de ING bank niet op de kooplijst hebben staan. Helemaal nu de ECB weer toestemming heeft gegeven aan banken om dividend uit te ... Meer »

Blijft BigTech even populair in 2021?

4 januari 2021 - 07:32u

Is het 'buy the rumor (vaccin) sell the news (vaccinatie)' bij de Big Tech. Oftewel gaat er, volgens de guru's, dit jaar flink winstgenomen worden op techaandelen? Meer »

Adviezen van guru's zijn waardevol

28 december 2020 - 07:12u

Er wordt door beleggers veel gekankerd op de adviezen van de analisten. Je zou er niets aan hebben, ze praten alleen voor hun eigenbelang enz. Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be