Guru's: Flow Traders is meer waard

13 september 2020 - 16:29u

Guru's: Flow Traders is meer waard

De Nederlandse marketmaker Flow Traders wordt door de meeste guru's getipt als koopkandidaat.

Sinds augustus hebben drie analisten op Guruwatch het fonds op Kopen staan, en één op Houden. ABN AMRO heeft in hun advies van 19 augustus de hoogste verwachtingen van het fonds, met een koersdoel van 41 euro, op een huidige koers van 33,70 euro.

IEX Premium


Flow Traders heeft dit jaar dan ook flink kunnen profiteren van de hectische bewegingen op de beurzen. En volgens analist Paul Weeteling van de IEX Beleggersdesk is het 'einde aan de bijzonder gunstige marktomstandigheden voorlopig nog niet in zicht'. Dat schrijft hij in een IEX Premium update, waarin een kijkje wordt genomen in de keuken van het Amsterdamse beursbedrijf. 

Flow is vooral actief op de markt voor ETP’s (Exchange Traded Products). ETP is een overkoepelende term waar ETF's (Exchange Traded Funds) onder vallen, maar bijvoorbeeld ook ETC’s (Exchange Traded Commodities).

Goed gespreid tegen lage kosten

ETP’s worden op dezelfde manier als aandelen verhandeld. Het geeft kleinere beleggers de kans om goed gespreid te zijn door te beleggen in een index, een grondstof of een valuta zonder hiervoor een grote investering te hoeven doen en veel transactiekosten te maken. 

“Die ETF's moeten echter wel door iemand gemaakt worden”, zegt Weeteling. “Daar komt vanzelfsprekend de nodige financiële regelgeving bij kijken, maar ook is een aansluiting op een beurs nodig en een liquidity provider.” 

Gezamenlijk belang

“Flow is zo'n liquidity provider, die bied- en laat prijzen afgeeft. Daarnaast managed Flow de hoeveelheid nieuwe ETF's, om die vervolgens op dagbasis te neutraliseren bij de ETF-uitgever. Flow Traders werkt hiervoor samen met uitgever Think ETF’s, dat sinds vorig jaar onder de naam Van Eck verder is gegaan.”

Liquidity providers en ETF-uitgevers hebben elkaar nodig, legt de analist uit. “Ze hebben een gezamenlijk belang, namelijk een zo groot mogelijk geïnvesteerd vermogen in een bepaalde ETF. Want de ETF-uitgever verdient meer als het geïnvesteerd vermogen toeneemt en voor Flow zal er dan in de regel meer handel zijn. Flow handelt tot op de dag van vandaag in de ETF's van Van Eck.”

Ondergewaardeerd

Volgens Weeteling is het bedrijf ondergewaardeerd omdat een aantal trends nog onvoldoende erkend wordt. “We zien een opgaande trend in marktaandeel en ook het wereldwijde vermogen dat in ETP’s wordt geïnvesteerd groeit structureel. Met andere woorden: de visvijver groeit en Flow haalt er ook nog eens meer uit.”

Maar de analist stipt ook een ander punt aan. “Bij beleggers dringt langzaam het besef door dat de financiele markten vóór 2020 een lange periode gekend hebben van een extreem lage volatiliteit, die omsloeg naar bovengemiddelde volatiliteit. Alles wijst erop dat de ruige marktomstandigheden voorlopig aanhouden en het verruimende beleid van centrale banken ook een keerzijde heeft."

Meer in het vat

“Met andere woorden: de winsten over 2017 en 2019 zijn niet maatgevend voor de verdiencapaciteit van Flow Traders gedurende een economische cyclus en dan hebben we de autonome groei nog niet eens meegenomen.” Weeteling blijft dus behoorlijk positief en denkt dat er nog veel meer in het vat voor de koers van Flow Traders (bekijk hier de actuele koers). 

Laatste blogposts

Guru's vinden Pharming koopwaardig

27 september 2020 - 06:41u

Het de laatste maanden sterk in koers gedaalde biotechbedrijf Pharming wordt door vrijwel alle analisten koopwaardig genoemd. Meer »

Guru's tippen grondstofaandelen

20 september 2020 - 20:24u

Mocht de inflatie oplopen als gevolg van het bijdrukken van geld, dan zullen grondstofaandelen het goed doen, is de verwachting van analisten. Meer »

Guru's: Flow Traders is meer waard

13 september 2020 - 16:29u

De Nederlandse marketmaker Flow Traders wordt door de meeste guru's getipt als koopkandidaat. Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be