Waarin beleggen de kleinen en de groten?

15 juni 2020 - 07:00u

Waarin beleggen de kleinen en de groten?

Particuliere beleggers kopen vooral sterk gedaalde fondsen, instituten kopen met name aandelen in sterk groeiende online markten.

Dat valt op uit dit onderzoek naar investeringsgedrag van kleine en grote beleggers door Marketwatch.
Kleine beleggers gaan, na de sterke dalingen eerder dit jaar, vooral voor aandelen die als gevolg van de lockdown maatregelen veel van hun waarde hebben verloren. Terwijl institutionele beleggers vooral inzetten op bedrijven die gespecialiseerd zijn in (online) betalingen.

Millennials minder gek op ESG dan gedacht

Ook blijkt volgens Jessica Rabe, mede-oprichter van DataTrek, dat millennials minder dol zijn op bedrijven die het milieu, een goed bestuur en de sociale aspecten (ESG) voorop stellen dan werd gedacht.

Zo is bij online broker Robinhood, dat veel millennials als klant heeft, het aantal rekeninghouders dat belegd heeft in de Amerikaanse autogigant Ford sinds half maart verdubbeld. Dit terwijl het aantal rekeninghouders dat aandelen American Airlines, Delta en United Airlines kocht 8 tot 14 keer groter was.

Institutionele beleggers

Betalingsbedrijven zullen in een vertragende economie, met een daling in de consumentenbestedingen, minder gewild zijn, dus deze voorkeur van institutionele beleggers kan worden gezien als een bet op een opleving van de economie.

Veel beleggers denken ook dat de pandemie een technologische verschuiving in de wereldwijde economie heeft versneld. De bedrijven die de online betalingsindustrie domineren zullen daarvan profiteren omdat hun marktaandeel naar verwachting zal stijgen.

Microsoft bij beide groepen favoriet

Er is een aandeel dat op beide lijsten staat: Microsoft. Verder valt op dat Apple weliswaar op nummer 10 staat in de voorkeurslijst van particuliere beleggers, maar volgens berekeningen van de Zwitserse bank UBS het grootste onderwogen aandeel onder institutionele beleggers is.

Laatste blogposts

Guru's zeer pessimistisch voor tweede halfjaar

6 juli 2020 - 07:22u

Hoewel juni nog een prima beleggingsmaand was, zijn de analisten somberder dan ooit. Voor de komende zes maanden is de prognose zelfs nog nooit zo negatief geweest, al... Meer »

Krimp in Duitsland en Nederland het minst in EU

30 juni 2020 - 07:11u

Hoe hebben de landen in de eurozone het gedaan tijdens de coronacrisis? Investering in aandelenmarkten van landen die een intelligente lockdown hebben gehanteerd, lijk... Meer »

Er is meer dan Tesla in de elektrische markt

22 juni 2020 - 06:56u

De meningen van de guru's over Tesla zijn verdeeld. En niet zo'n beetje ook. Het geeft maar weer eens aan waarom beleggen zo spannend is. Hoe goed je er ook voor gelee... Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be