Blogposts

Gaat Apple net zo groot worden als de VOC?

8 juni 2023 - 07:07u

Vroeger was langdurig Koninklijke Olie/Shell het. Daarvoor heel lang en op ongekende schaal: de VOC. Het eerste bedrijf ter wereld dat kapitaal verkreeg door aandelen uit te geven. Nu is Apple het grootste beursbedrijf ter wereld. Meer »

Guru's wereldwijd blijven ASML kopen

1 juni 2023 - 13:28u

Vrijwel alle guru's hebben ASML op Kopen staan. Het hoogste koersadvies van 791 euro komt van Bank of America. Het aandeel doet nu 680 euro. Er is geen beursanalist die adviseert dit Nederlandse topbedrijf te verkopen. Meer »

Profiteer van dividendaandelen

23 mei 2023 - 10:19u

Nu de covid crisis achter de rug is, keren kwaliteitsbedrijven weer hoge dividenden uit. Vandaar dat deze topaandelen het aanzienlijk beter doen dan de brede markt. Meer »

ASML en WoltersKluwer absolute wereldtop

16 mei 2023 - 06:51u

ASML en WoltersKluwer behoren bij de bedrijven met de beste businessmodellen ter wereld. De VS heeft verreweg het meeste bedrijven op deze lijst. Meer »

Leidt de afkoelende economie tot recessie?

9 mei 2023 - 09:55u

De economie wereldwijd is aan het afkoelen doordat het kopen van allerlei zaken duurder wordt gemaakt door de stijgende rente. Het sterkst is dit te zien bij het kopen van huizen en andere dure spullen op basis van leningen, en bij het doen van be... Meer »

IEX bezoekers deden het beter dan de guru's

2 mei 2023 - 07:50u

Als je de IEX forums leest zou je het soms niet zeggen, maar de IEX bezoekers kunnen best wel beleggen. Zo deden ze het de afgelopen maand een stuk beter dan de Nederlandse topguru's. Meer »

Fundamentele wijziging in bedrijfsinvesteringen biedt grote kansen

24 april 2023 - 07:53u

Bedrijfsinvesteringen worden drastisch gewijzigd onder meer vanwege energietransitie en verduurzaming en dat biedt beleggers grote kansen. Meer »

Het blijft spannend op de beurzen dit jaar

15 april 2023 - 08:15u

Het gaat niet lang meer duren en dan zal het bankroet van één slecht geleide bank geen gevolgen meer hebben voor de koersen van de banksector wereldwijd. Meer »

Guru's deden het prima in het eerste kwartaal

6 april 2023 - 08:15u

Vergeleken met de AEX deden de guru's het in het eerste kwartaal gemiddeld beter dan de markt. Zo scoorde IEX analist Niels Koerts ruim tweemaal beter dan dit marktgemiddelde en deed Cees Smit het zelfs bijna vier maal beter dan de AEX. Meer »

Aanpassen aan klimaatverandering goed voor alles

29 maart 2023 - 07:43u

Hoewel alle onafhankelijke deskundigen het erover eens zijn dat global warming een feit is, doet het er eigenlijk niet toe voor het belang van de energietransitie. Meer »

Credit Suisse/UBS: een zombie verdwijnt, een monster verschijnt

21 maart 2023 - 06:55u

De overname van Credit Suisse door UBS, geleid door de weggepeste Nederlandse topbankier Ralph Hamers, biedt nog even de gelegenheid goedkoop aandelen van topbanken te kopen. Meer »

SVBank debacle prima kans om te kopen

15 maart 2023 - 07:03u

Er is geen reden voor paniek, dus is de SVB paniek een uitgelezen kans voor beleggers om goedkoop aandelen te kopen. Meer »

Beste beleggingsteams van Nederland

8 maart 2023 - 10:07u

De twee beste beleggingsteams van Nederland zitten bij de beleggingsfondsen van Kempen Orange en Robeco High Yield Bond. Dat is de mening van het gerenommeerde Meer »

Grondstoffen favoriet in 'rally van alles'

1 maart 2023 - 06:58u

Hoewel vorige maand de prijzen van grondstoffen zijn gedaald, verwachten zowel UBS als Saxo Bank dat grondstoffen een prima belegging zullen zijn dit jaar. Meer »

De mens is een slechte belegger

23 februari 2023 - 07:00u

Menselijk gedrag wordt ten diepste niet bepaald door ratio. Iets wat dagelijks wordt gedemonstreerd op de IEX forums door de constante stroom van emotionele uitbarstingen. Meer »

Ahold is een prima defensief aandeel

16 februari 2023 - 06:44u

Een meerderheid van de guru's vindt Ahold Delhaize koopwaardig. Op Guruwatch staan van de adviezen na de publicatie van de cijfers er vier op Kopen en twee op Houden. Er is geen analist die adviseert het aandeel te verkopen. Ook de IEX beleggersde... Meer »

Lose in September, win in the year

8 februari 2023 - 07:07u

De eerste maand van het jaar was prima met een stijging van ruim 8 procent. En u weet: 'As January goes, so goes the year'. Dus gaan we een goed beleggingsjaar tegemoet? Meer »

Europese aandelen goedkoop, BAM en Heijmans spotgoedkoop

1 februari 2023 - 06:04u

Europese aandelen zijn relatief goedkoop en kleine fondsen zijn spotgoedkoop. Zo zijn de bouwbedrijven BAM en Heijmans de goedkoopste smallcaps van Nederland. Meer »

Goed januari, goed jaar? Ja en nee

23 januari 2023 - 04:48u

'As January goes, so goes the year', mag waar zijn maar hebben beleggers er wat aan? Tot nu toe doet de porto van de 'longers' het prima in 2023. Meer »

Bloomberg positief over ASML

15 januari 2023 - 05:38u

Dit jaar kan een verrassend sterk jaar worden voor zowel aandelen als obligaties. Mede vanwege een sterke euro zijn Europese aandelen in 2023 het meest aantrekkelijk Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be