Blogposts

Topguru's kopen Just Eat Takeaway

14 oktober 2021 - 20:44u

Guru's blijven Just Eat Takeaway een aantrekkelijke investering vinden voor de toekomst. Van alle analisten die deze maand op Guruwatch hun mening geven Meer »

Bij de guru's blijven de Nico's opvallen

7 oktober 2021 - 15:08u

Bij de Nederlandse guru's blijven de Nico's ook in het derde kwartaal in het oog springen. Ging over het eerste halfjaar Nico Bakker op kop qua rendement op zijn beleggingen, Nico Inberg stond onderaan. Meer »

Beleggers blijven kopen, bijvoorbeeld ASML

28 september 2021 - 14:16u

De AEX koersen behalen record op record maar de meeste particuliere beleggers hebben geen angst. Ze verwachten dat de index de komende maanden verder zal blijven stijgen tot boven de 800 punten in december. Meer »

Is Shell te goed voor haar aandeelhouders?

21 september 2021 - 09:41u

Het afstoten van de meest vervuilende oliepoot van Royal Dutch Shell past in de strategie van de Nederlands/Britse gigant om in te zetten op de energie transitie. Meer »

Guru: miljarden dollars in China pompen grote vergissing

13 september 2021 - 13:50u

Hoe vaak hebt u niet gelezen dat de grootste winsten voor beleggers te behalen zijn in opkomende markten zoals in Zuidoost Azië, Rusland en Zuid Amerika. Meer »

Guruwatch: welk AEX fonds is het meest aanbevolen?

5 september 2021 - 07:49u

In tegenstelling tot wat er veel op de IEX forums wordt beweerd, is het bestuderen van de adviezen van analisten waardevol. Niet dat ze altijd gelijk hebben in hun voorspellingen maar ze voegen veelal wel kennis toe. Meer »

Hollanders of Belgen: wie belegt het beste?

25 augustus 2021 - 13:28u

Komt er eindelijk antwoord op de klemmende vraag wie in de Lage Landen het beste belegt: de Nederlander of de Belg? Meer »

Guru's dit halfjaar neutraal maar niet voor Shell

18 augustus 2021 - 07:01u

De verwachtingen van guru's voor het komende halfjaar zijn verdeeld waarbij ruim de helft neutraal is voor aandelen. Nationaal tippen guru's Aegon, terwijl Royal Dutch Shell wordt aanbevolen door een Amerikaanse zakenkrant als het goedkoopste en m... Meer »

Philips: groei en een schappelijke waardering

10 augustus 2021 - 07:41u

De meeste grote beleggers zien nog geen einde aan de stijging van de aandelenkoersen wereldwijd. Voor velen blijft het daarom: Buy the dip. Meer »

Energietransitie risico én kans voor Shell

3 augustus 2021 - 07:11u

Geen guru raadt na de publicatie van de kwartaalcijfers aan om het aandeel Royal Dutch Shell te Verkopen. De meeste analisten zijn te vinden bij de Britse notering Royal Dutch Shell B en daar staan alle recente adviezen op Kopen. Meer »

Meeste guru's positief over Unilever

28 juli 2021 - 07:53u

Na de publicatie van de halfjaarcijfers van Unilever handhaven de meeste guru's hun advies, met over vrijwel de hele linie iets verlaagde koersdoelen. Meer »

Europese aandelen blijven aantrekkelijk

20 juli 2021 - 09:15u

De best presterende aandelenmarkten bevinden zich dit jaar in Europa. Zelfs beter dan Wallstreet en de opkomende markten. Meer »

Olie naar 100... welk aandeel moet u hebben?

12 juli 2021 - 21:41u

Topguru Goldman Sachs voorspelde een maand geleden al dat een olieprijs van 100 dollar per vat een reële mogelijkheid is. Dus nog een stuk hoger dan de huidige prijs van 75 dollar, die rond het hoogste niveau in twee jaar ligt. Meer »

Guru's: twee opvallende Nico's

5 juli 2021 - 09:38u

Hoe hebben de Nederlandse guru's het gedaan in het eerste halfjaar? Wel het goede nieuws is... ze hebben allemaal een positief resultaat behaald. Meer »

Morningstar: ASML en Ahold Europese topaandelen

29 juni 2021 - 08:40u

Welke aandelen stappen de guru's eigenlijk zelf in? Dat bekijkt het gerenommeerde beleggingsinstituut Morningstar iedere maand. Meer »

Topguru: bitcoin niet voor kleine beleggers

21 juni 2021 - 07:04u

De koers van bitcoin knalt maar op en neer. Weet u waarom? Wel, dat komt omdat niemand weet wat crypto valuta waard zijn. Zelfs topguru Goldman Sachs weet het niet. Meer »

Beleggen in sociale media hypes spannend, riskant en soms illegaal

12 juni 2021 - 06:38u

Het handelen in aandelen puur op basis van informatie van sociale media is uiterst riskant, lijkt meer op gokken dan op beleggen en kan strafbaar zijn. Meer »

Guru's positiever over Nederlandse aandelen

4 juni 2021 - 06:36u

Nu de veelal lastige maand mei achter de rug is en de economie steeds meer van het slot gaat, worden guru's, zoals ABN Mees Pierson, weer positief over aandelen. Meer »

Oliereuzen wereldwijd afgerekend op klimaat eisen

29 mei 2021 - 15:22u

De rechterlijke uitspraak dat Royal Dutch Shell in negen jaar 45 procent minder koolstofdioxide moet uitstoten, is baanbrekend. Voor het eerst wordt de bedrijfskoers van een oliegigant via de rechter ingrijpend beïnvloed. Meer »

Bij beurscorrectie zijn Unilever en Ahold prima belegging

21 mei 2021 - 10:20u

De beurzen worden steeds beweeglijker. Beleggers maken zich zorgen of de koersen niet te ver zijn vooruitgelopen op de te verwachten economische groei. Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be