Blogposts

Guru's zeer pessimistisch voor tweede halfjaar

6 juli 2020 - 07:22u

Hoewel juni nog een prima beleggingsmaand was, zijn de analisten somberder dan ooit. Voor de komende zes maanden is de prognose zelfs nog nooit zo negatief geweest, aldus de maandelijkse Beursenquête van Corné van Zeijl van Actiam. Meer »

Krimp in Duitsland en Nederland het minst in EU

30 juni 2020 - 07:11u

Hoe hebben de landen in de eurozone het gedaan tijdens de coronacrisis? Investering in aandelenmarkten van landen die een intelligente lockdown hebben gehanteerd, lijkt het lucratiefst te zijn. Meer »

Er is meer dan Tesla in de elektrische markt

22 juni 2020 - 06:56u

De meningen van de guru's over Tesla zijn verdeeld. En niet zo'n beetje ook. Het geeft maar weer eens aan waarom beleggen zo spannend is. Hoe goed je er ook voor geleerd hebt... niemand weet het. Neem de wereldwijde topguru's. Meer »

Waarin beleggen de kleinen en de groten?

15 juni 2020 - 07:00u

Particuliere beleggers kopen vooral sterk gedaalde fondsen, instituten kopen met name aandelen in sterk groeiende online markten. Meer »

Lekker bakkie Douwe Egberts

8 juni 2020 - 14:32u

Zou het een record zijn? De beursgang van Douwe Egberts in tien dagen. In ieder geval werd het een denderend succes. En dat zonder enige inbreng van particuliere beleggers. Meer »

Niet goed wijze beleggers

1 juni 2020 - 07:47u

De belegger die dit jaar de beurswijsheid 'Sell in may and go away' in praktijk heeft gebracht, was - we hoeven er geen doekjes om te winden - niet goed wijs. In Nederland staat dit trouwens bekend als: 'Vrouwen bloot, handel dood'. Meer »

Guru's blijven positief over Galapagos

23 mei 2020 - 08:41u

Een van de rijkste biotechfondsen ter wereld, het Nederlands/Belgische Galapagos, maakte deze week de resultaten van het onderzoek naar de werking van filgotinib bij chronische ontstekingsziektes van de darm bekend. Meer »

Beste koopmogelijkheden ooit?

15 mei 2020 - 10:05u

Is de effectenmarkt sinds 1999 niet meer zo overgewaardeerd geweest of biedt de coronacrisis de beste koopmogelijkheden ooit. Meer »

Bouwers redelijk coronabestendig

9 mei 2020 - 09:00u

De beursgenoteerde bouwers BAM en Heijmans kwamen met de cijfers. Heijmans viel alleszins mee. BAM viel wat tegen. Meer »

De 'Great Lockdown' is hard maar tijdelijk

1 mei 2020 - 06:40u

Het IMF voorspelt dat de wereldeconomie dit jaar met minimaal 3% gaat krimpen. Dat is de grootste teruggang van de wereldeconomie in bijna honderd jaar. Meer »

Gaat Shell goedkope concurrenten overnemen?

26 april 2020 - 20:44u

Ondanks de extreme daling van de olieprijs kan er volgens een meerderheid van de guru's door goede en kapitaalkrachtige oliebedrijven nog steeds geld worden verdiend in de oliesector. Meer »

Op weg naar de grootste bullmarkt ooit?

17 april 2020 - 10:03u

Wanneer de coronacrisis ten einde loopt, zullen de economieën en de beurzen wereldwijd gaan knallen als nooit tevoren. Langdurig lage rente, grote stimulansen van regeringen, uitgestelde consumptie die alsnog wordt uitgevoerd en een extreme short ... Meer »

Guru's: het kan alle kanten op

10 april 2020 - 07:55u

De guru's zijn het niet eens in welke fase van de correctie we zitten. En zo hoort het ook. Instituten zijn bullish, Goldman en J.P Morgan waarschuwen en econoom El-Erian denkt dat de tijd dat beleggers alles verkopen voorbij is. Meer »

ASML staat als een huis

3 april 2020 - 10:12u

Er was tot vandaag geen guru die het aandeel ASML op Verkoop had staan. Van de meest recente adviezen op Guruwatch staan er elf op Kopen en twee op Houden. Opvallend is dat de twee Duitse banken, DZ Bank en Deutsche, voorzichtiger zijn dan de rest... Meer »

Vrijwel alle guru's kopen Pharming

26 maart 2020 - 07:09u

Alle guru's op één na hebben de medicijnen fabrikant Pharming op Kopen staan. En ook Nico Inberg van IEX Premium vindt het aandeel ondergewaardeerd. Meer »

Koop wanneer het bloed door de straten loopt

20 maart 2020 - 07:00u

Er is goed nieuws en er is slecht nieuws. Het goede nieuws is: er komt een keer een einde aan de daling van de beurskoersen. Het slechte nieuws is: we weten niet wanneer. Meer »

Te vroeg om op koopjesjacht te gaan?

15 maart 2020 - 19:48u

In hoeverre gaat de huidige economische teruggang en de situatie op de financiële markten lijken op de Grote Recessie van 2008? Zeker is dat de koersval in beide gevallen extreem is maar dat er ook grote verschillen zijn. Meer »

UBS tipt Akzo, Heineken en DSM

6 maart 2020 - 16:23u

Er is weinig wat beleggers grotere kansen biedt dan een koersdreun zoals de huidige. De grootste sinds ruim tien jaar. Uiteraard moet je dan niet al vol belegd zijn. Meer »

Beleggers vluchten weer eens in goud

1 maart 2020 - 18:36u

Als gevolg van de zorgen over de impact van het coronavirus op de wereldwijde economische groei stijgen de prijzen van edelmetalen over vrijwel de hele linie. Zo zit goud op het hoogste niveau sinds 2013. Meer »

Waarom dividend uitkeren goed is

22 februari 2020 - 10:01u

Er zijn nogal wat beleggers, je komt ze veelvuldig tegen op de IEX forums, die stellen dat dividend een koekje van eigen deeg is. Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be