Blogposts

Goed januari, goed jaar? Ja en nee

23 januari 2023 - 04:48u

'As January goes, so goes the year', mag waar zijn maar hebben beleggers er wat aan? Tot nu toe doet de porto van de 'longers' het prima in 2023. Meer »

Bloomberg positief over ASML

15 januari 2023 - 05:38u

Dit jaar kan een verrassend sterk jaar worden voor zowel aandelen als obligaties. Mede vanwege een sterke euro zijn Europese aandelen in 2023 het meest aantrekkelijk Meer »

Bitcoin gaat 14x zo duur worden... of crashen

6 januari 2023 - 07:11u

Een van de slechtste beleggingen vorig jaar was de bitcoin met een daling van ruim zestig procent. Belegging... want het gebruik van bitcoin in de werkelijke economie is nog altijd te verwaarlozen. Een van de redenen daarvoor is dat niemand weet w... Meer »

Amerikaanse guru: OCI, Heijmans en Brunel de koopjes

31 december 2022 - 06:37u

Volgens het systeem van de gerenommeerde Amerikaanse belegger Joel Greenblatt zijn OCI, Heijmans en Brunel komend jaar de koopjes op de Nederlandse beurs. Meer »

Het volgen van guru's loont... gemiddeld

23 december 2022 - 06:16u

Het belangrijkste moment van het jaar voor de particuliere belegger is weer daar. De kooplijsten van de Nederlandse guru's worden bekend gemaakt. Meer »

Dividend aandelen blijven de beste belegging

15 december 2022 - 07:26u

Aandelen die zich bewezen hebben, bijvoorbeeld door langdurig een goed dividend uit te keren, hebben dit jaar het beste gepresteerd. Meer »

Zoveel slechte beleggers in Nederland en België

7 december 2022 - 07:18u

Je hoeft maar de IEX forums te volgen en je ziet hoeveel slechte beleggers er zijn in Nederland en België. Investeerders die voortdurend hun emotie uiten met gescheld en geschreeuw over manipulatie, de CEO of andere posters die negatief zijn over ... Meer »

Guru's: ASML koers zal verder stijgen

29 november 2022 - 06:48u

De koers van het Nederlandse paradepaardje ASML is in anderhalve maand met ruim veertig procent gestegen. En volgens de guru's is dat nog maar het begin. Meer »

Vuurwerk als de rally losbarst

22 november 2022 - 19:12u

De economische groei daalt en een (waarschijnlijk lichte) recessie is mogelijk. Over enkele maanden zal de inflatie, gerekend over een jaar, sterk gaan dalen. Kortom, een verdere sterke renteverhoging lijkt dan niet nodig. Meer »

Niemand weet wat bitcoin waard is

15 november 2022 - 07:42u

Niemand weet wat crypto's zoals de bitcoin waard zijn. Bij aandelen ben je mede-eigenaar van een te waarderen bedrijf, bij goud heb je iets tastbaars en bij valuta is de waarde gekoppeld aan wat een economie produceert. Crypto is gekoppeld aan nie... Meer »

Guru's steeds optimistischer

7 november 2022 - 08:11u

De Nederlandse guru's verwachten deze maand en in het komende halfjaar stijgende koersen. Sterker nog, er zijn dubbel zoveel experts die in november hogere koersen verwachten dan zij die rekenen op een daling. Dat moet dan nog wel komen want nu st... Meer »

Wat te kopen in deze bearmarkt?

29 oktober 2022 - 07:22u

Iedere bearmarkt is anders. Ze hebben slechts een ding gemeen: dat aandelenkoersen tenminste 20% moeten dalen vanaf de laatste top. Meer »

Just Eat Takeaway ondergewaardeerd

19 oktober 2022 - 10:28u

Er zijn vier Nederlandse en Belgische fondsen die, in de huidige moeilijke marktomstandigheden, ondergewaardeerd zijn, volgens het gerenommeerde onafhankelijke Amerikaanse beleggingsinstituut Morningstar. En allevier hebben ze te maken met voedsel. Meer »

Guru: juist instapmoment was er al, of is er, of komt eraan

11 oktober 2022 - 16:01u

Het wordt wel contrair beleggen genoemd maar het is natuurlijk gewoon slim beleggen. Aandelen kopen als de markt sterk is gedaald. Soms moet je na sterke stijgingen jaren wachten op een sell-off maar eens komt ie. En dan is het zaak cash te hebben... Meer »

De beurs vindt altijd weer de weg omhoog

4 oktober 2022 - 05:59u

Bloednerveus zijn ze, beleggers wereldwijd. Er zijn dagen dat er alleen maar negatieve impulsen voor de beurzen lijken te zijn. Er is de gruwelijke oorlog waarvan het einde niet in zicht lijkt en de daarmee samenhangende hoge inflatie. Meer »

Als waarde en groei elkaar ontmoeten

27 september 2022 - 05:47u

Er zijn ruwweg twee soorten beleggers voor de langere termijn. Zij die investeren in relatief goedkope waardeaandelen (bewezen bedrijven die winst maken en dividend uitkeren) en dure groeiaandelen (vernieuwende bedrijven die sterk groeien en veela... Meer »

Tesla is niet meer groter dan Apple

19 september 2022 - 11:14u

Tesla was jarenlang groter dan Apple maar let wel... in shortposities. In april van dit jaar is Apple het bedrijf van Elon Musk voorbijgestreefd als fonds met de grootste shortpositie ter wereld. Meer »

Wanneer slecht economisch nieuws eigenlijk goed is

11 september 2022 - 07:36u

We hebben een probleem. Een krankzinnig hoge inflatie. Dat komt doordat er niet genoeg aanbod is om aan de vraag te voldoen. Door de oorlog, het einde van de coronacrisis en zelfs global warming is de wereldeconomie van slag. Meer »

De BS-methode: zie aandelen als bezit en niet als handel

4 september 2022 - 07:37u

Wat iedere ervaren belegger weet, is dat het heel moeilijk is om door te handelen winst te maken op de financiële markten. En als u het niet weet, dan komt u er snel achter door het dagelijkse gelamenteer van de traders op de IEX forums te volgen. Meer »

Dividend en het 'koekje van eigen deeg' argument

27 augustus 2022 - 08:01u

In het tweede kwartaal werd er wereldwijd een record dividend uitgekeerd van 544,8 miljard dollar. Op de IEX forums kom je veelvuldig tegen dat beleggen in een dividendaandeel dom zou zijn. En wel met het 'koekje van eigen deeg' argument. Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be