Blogposts

Is een nieuwe bullmarkt nabij?

21 juni 2022 - 10:48u

De huidige bearmarkt kan nog enkele maanden duren maar rond midden oktober gaan de markten weer stijgen. En niet zo'n beetje ook, is de verwachting van de Bank of America. Meer »

Risico's en kansen van klimaatverandering

14 juni 2022 - 07:40u

Klimaatdeskundigen verwachten dat het in 2030 zo heet is dat het voor boeren in India en Pakistan niet meer mogelijk zal zijn om hun land te bewerken. Meer »

Eenderde guru's verwacht recessie, meerderheid IEX bezoekers niet

8 juni 2022 - 07:58u

De meeste guru's verwachten in juni een koersstijging van minstens 2 procent. Verder denkt eenderde dat een recessie onvermijdelijk is. Meer »

Nederlandse top CEO's op IEX Beleggersdag

1 juni 2022 - 07:57u

Recent benoemden vijf beursanalisten hun favoriete Nederlandse aandelen en een shortkans. Opvallend is dat er vrijwel geen overlap zit in de favorieten van de guru's. Meer »

Wat te doen in een langdurig dalende markt

24 mei 2022 - 07:25u

Nu we in een bearmarkt zitten, stappen veel (grote) beleggers over van snel groeiende bedrijven zoals techfondsen naar degelijke ondernemingen die solide kasstromen hebben. Meer »

Bearmarkten veel korter dan bullmarkten

16 mei 2022 - 19:39u

Arend Jan Kamp zegt het mensen, dus we zitten formeel in een bearmarkt. Oftewel een langdurige periode van dalende koersen. Meer »

Menselijk gedrag bepaalt succes belegger

8 mei 2022 - 07:41u

Er is één factor die bepaalt of beleggers succesvol zijn: menselijk gedrag. Bijvoorbeeld het gedrag dat wordt bepaald door een grote afkeer van verlies. Meer »

Traders let op: beurzen zijn geen supermarkten

1 mei 2022 - 07:46u

U kent ze wel, de klagende traders op de IEX forums die steeds maar geld lijken te verliezen. Het zijn de meest actieve beleggers die dag in dag uit de beurzen volgen. Vandaar dat ze er ook echt verstand van hebben... zeggen ze zelf. Meer »

Inflatiegolf niet slecht voor aandelen

21 april 2022 - 08:48u

Een inflatiegolf is op de wat langere termijn helemaal niet slecht voor bedrijven, en dus voor aandelen. Sterker nog, een relatief korte maar heftige inflatiegolf, zoals de huidige hoogst waarschijnlijk zal zijn, is goed voor de hele wereldeconomie. Meer »

Koopjes terwijl een recessie aanstaande is

12 april 2022 - 10:04u

Er zijn steeds meer signalen dat er een recessie aan komt maar desondanks zijn er aandelen die nu aantrekkelijk geprijsd zijn zoals Philips. Meer »

Wie hebben er meer koopkracht: IEX beleggers of de guru's

5 april 2022 - 16:30u

Een meerderheid (63 procent) van de IEX bezoekers verwacht in het komende halfjaar stijgende koersen. Dat is opmerkelijk aangezien van de guru's Meer »

Veilige aandelen in barre tijden

28 maart 2022 - 09:21u

In deze barre tijden heeft het gerenommeerde, onafhankelijke Morningstar aandelen geselecteerd in Europa waar u veilig uw geld in kunt stoppen. Meer »

Wereldwijde gevolgen aanhoudende oorlog in Oekraïne

20 maart 2022 - 12:02u

Het ziet er steeds meer naar uit dat het een langdurige oorlog kan worden in de Oekraïne. Daarmee kunnen de gevolgen voor de wereldwijde economie steeds groter worden. Meer »

Niet alleen op deze dag beleggen vrouwen beter dan die emotionele mannen

9 maart 2022 - 13:07u

Vrouwen zijn minder emotioneel dan mannen en daarom duidelijk betere beleggers, gemiddeld dan. Wij verklappen op deze Vrouwendag hoe zij het doen. Meer »

Wat doet de SWIFT-sanctie met de Russen

4 maart 2022 - 10:16u

De sanctie om een flink aantal Russische banken, waaronder de centrale bank, uit het internationale betalingsverkeer te stoten, kan worden gerealiseerd omdat deze betalingen worden georganiseerd door de Belgische onderneming Swift. Meer »

Kopen... maar wanneer

24 februari 2022 - 11:30u

U hebt het overal kunnen lezen. Oorlog is veelal op de wat langere termijn niet slecht voor de beurzen. Maar desondanks blijft de vraag waar iedere belegger altijd mee kampt: kopen maar wanneer. Meer »

Koop als uw bloed door de straten vloeit

15 februari 2022 - 07:13u

'Koop als het bloed door de straten vloeit'. Laten we hopen dat het er niet van komt maar in de huidige situatie is deze beurswijsheid van groot belang voor beleggers. Meer »

Komt er een bearmarkt aan?

8 februari 2022 - 07:34u

De beurzen zijn dit jaar flink gedaald wereldwijd. Het ging zo hard dat er zelfs wordt gesproken over het begin van een bearmarkt. Meer »

Koers Galapagos spuit omhoog na aanstelling Stoffels

1 februari 2022 - 06:30u

Gaat de aanstelling van biotech zwaargewicht Paul Stoffels als topman van Galapagos de gang van zaken bij het biotech bedrijf ten goede komen? En gaat het de koers van het aandeel fundamenteel wijzigen van vrijwel continu omlaag naar... tja, niet ... Meer »

Nederlandse koopjes volgens topguru

25 januari 2022 - 21:12u

De meeste guru's zijn voorzichtig in hun aanbevelingen voor Philips en ABN Amro maar het gerenommeerde beleggingsinstituut Morningstar ziet grote kansen voor beide aandelen. Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be