Tien favoriete aandelen van hedgefondsen

25 augustus 2018 - 20:22u

Tien favoriete aandelen van hedgefondsen

Volgens de guru's van de Amerikaanse beleggingsbank Goldman Sachs hebben de aandelen die het meest in trek zijn bij hedgefondsen het de afgelopen zeventien jaar beter gedaan dan de markt.

De hedgefonds VIP-lijst van de bank bestaat uit de 50 aandelen die "het meest voorkomen in de top 10 van de hedgefondsportefeuilles". Goldman bekeek de aandelenposities van 830 hedgefondsen met een totale waarde van 2,3 biljoen dollar, meldt Cnbc.

Volgens Goldman is het mandje van hedgefondsfavorieten dit jaar tot en met 17 augustus met 1,18 procentpunten achtergebleven bij de S&P 500-index, maar rekenen de hedgefondsen nog steeds op een sterk rendement voor deze aandelen voor de rest van het jaar.

Het slimme geld volgen

"De hedgefonds VIP-lijst is een hulpmiddel voor beleggers die het slimme geld willen volgen", zei strateeg Ben Snider van Goldman Sachs. Het mandje presteerde in 62% van de kwartalen sinds 2001 beter dan de S&P 500 en genereerde een gemiddelde extra winst van 2,2 procentpunten.

Vier keer per jaar deponeren hedgefondsen hun longposities bij de beurswaakhond SEC in zogenaamde 13F-registraties en wordt de informatie 45 dagen na afloop van elk kwartaal vrijgegeven aan het publiek.

Technologiebedrijven

Het mandje met de topposities van de hedgefondsen is dit jaar tot nu toe met 6,7% gestegen, ten opzichte van een winst van 7,9% voor de S&P 500. Volgens de Goldman-strateeg vertegenwoordigen technologie en consumentenaandelen de grootste sectorwegingen in de hedgefondsportefeuilles en behoren populaire technologiebedrijven zoals Amazon, Microsoft en Alphabet tot de topbedrijven.

Naast deze drie technologiebedrijven bestaat de top 10 van Goldmans hedgefonds VIP-lijst uit: Facebook, NXP Semiconductors, Alibaba, Visa, Aetna, PayPal en Comcast. 

Lees ook: 5 beleggingskansen voor tijdens onzekere tijden

Laatste blogposts

Klimaatverandering essentiële factor voor beleggers

17 april 2024 - 07:17u

In al uw beleggingsbeslissingen moet u de komende dertig jaar rekening houden met de drie D's: decarbonisatie (stoppen met fossiele energie), demografie (vergrijzing) ... Meer »

Voorspellen: overmoed, arrogantie en angst

31 maart 2024 - 05:56u

Professionele beleggers overschatten de juistheid van hun voorspellingen van de economie en de beurs met 140 procent. Kortom niet alleen voorspellen guru's de markt sl... Meer »

Aan doemdenkers heeft een belegger niets

17 maart 2024 - 09:24u

Rienk Kamer was een van de bekendste in Nederland. Een doemdenker die continu voorspelde dat de koersen zouden gaan crashen. Hij werd er zo populair mee, vertelde hij,... Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be