Blijft BigTech even populair in 2021?

4 januari 2021 - 07:32u

Blijft BigTech even populair in 2021?

Vooruitlopend op een einde van de corona crisis bereikten aandelenmarkten wereldwijd all-time highs. Gekocht werden vooral tech- en internetaandelen die profiteerden van het feit dat veel mensen thuis zaten en werkten. Zo was de stijging van aandelen als Apple, Amazon en Microsoft goed voor meer dan de helft van het rendement van de S&P500.

Is het 'buy the rumor (vaccin) sell the news (vaccinatie)' bij de Big Tech. Oftewel gaat er dit jaar flink winstgenomen worden op de techaandelen, mede gezien de hoge waarderingen en de mogelijk toenemende regulering. En zet de eind 2020 begonnen rotatie van tech naar kleinere fondsen en achtergebleven bedrijven zoals banken en energiebedrijven door? 

Reuters laat een aantal topguru's aan het woord over hun vooruitzichten voor Big Tech-fondsen. 

Geen nieuw geld in tech

Lindsey Bell van Ally Invest verwacht dat mensen blijven bij hun technologieblootstelling. Er zal niet veel nieuw geld de sector instromen, denkt zij.

De technologiesector is goed voor 37% van de S&P500, en daarmee is de tech-invloed groot. Techaandelen worden verhandeld tegen 26 maal hun verwachte winst. De winstgroei wordt geschat op 14,2% in 2021, tegen 23,2% voor de andere sectoren in de S&P500 die een inhaalslag gaan maken. Mona Mahajan van Allianz Global Investors verwacht dat de rotatie van de afgelopen weken doorzet in 2021.

Regulering ontregelt beleggers niet

Inspanningen van Amerikaanse en Europese toezichthouders om de marktdominantie van bedrijven als Alphabet en Facebook in te perken, zijn een risico voor de sector. Veel beleggers hebben niettemin de neiging vast te houden aan hun posities in bedrijven die het goed deden in tijden van trage economische groei, handelsconflicten en de wereldwijde pandemie.

De onzekerheid van de afgelopen maanden leek beleggers juist richting technologieaandelen te sturen. Weinig sectoren kennen zo’n voorspelbare groei als in de technologie, zegt Mark Stoeckle van Adams Funds.

Sector behoudt aantrekkingskracht

Michael Arone van State Street Global Advisors verwacht dat de economie na het herstel in 2021 terugkeert naar lagere groeipercentages. In dat geval zoeken beleggers bedrijven met hoge organische groei.

Toch houdt de sector zijn aantrekkingskracht. De markt zal niet breken met tech, denkt Esty Dwek van Natixis Investment Managers. Deze bedrijven zijn ondertussen een integraal deel van ons leven geworden.

Laatste blogposts

Vrijwel alle guru's kopen ING

11 januari 2021 - 21:57u

Er zijn nauwelijks guru's te vinden die de ING bank niet op de kooplijst hebben staan. Helemaal nu de ECB weer toestemming heeft gegeven aan banken om dividend uit te ... Meer »

Blijft BigTech even populair in 2021?

4 januari 2021 - 07:32u

Is het 'buy the rumor (vaccin) sell the news (vaccinatie)' bij de Big Tech. Oftewel gaat er, volgens de guru's, dit jaar flink winstgenomen worden op techaandelen? Meer »

Adviezen van guru's zijn waardevol

28 december 2020 - 07:12u

Er wordt door beleggers veel gekankerd op de adviezen van de analisten. Je zou er niets aan hebben, ze praten alleen voor hun eigenbelang enz. Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be