Guru's: Galapagos interessante belegging

29 oktober 2019 - 07:18u

Guru's: Galapagos interessante belegging

Er is niet een analist die aanbeveelt Galapagos te verkopen ondanks het besluit van het biotech bedrijf de ontwikkeling van een medicijn voor eczeem stop te zetten.

Van de meest recente adviezen in Guruwatch staan er vijf op Kopen en drie op Houden.

Wel heeft KBC Securities vandaag het koersdoel voor Galapagos verlaagd van 195 naar 189 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

Dat nadat Galapagos in samenspraak met partners Novartis en MorphoSys bekend maakte de ontwikkeling van een mogelijke behandeling naar eczeem stop te zetten omdat de werkzaamheid niet voldoende kan worden aangetoond.

Volgens KBC wordt slechts een klein deel van de waarde van Galapagos bepaald door het onderzoek naar het potentiele medicijn antilichaam MOR106, aangezien de exclusieve wereldwijde rechten al in licentie waren gegeven aan Novartis.

IEX Beleggersdesk

Sinds de megadeal met Gilead Sciences rond is, is de vaart even uit het aandeel, maar dat maakt het bedrijf zeker niet minder interessant. Dat stelt analist Paul Weeteling van de IEX Beleggersdesk in een update.

De deal heeft ervoor gezorgd dat kaspositie van Galapagos verder enorm is toegenomen naar 5,6 miljard euro. De grote berg cash is ook wel nodig voor het drukke jaar dat voor de deur staat. Galapagos gaat samen met partner Gilead fors investeren in onderzoek en ontwikkeling.

'Goed teken'

“Gilead ziet het helemaal zitten en steekt grof geld in de ontwikkelingsprogramma’s. Daarnaast hebben ze een belang van ten hoogste 29,9% opgebouwd. Dat is zonder meer een goed teken”, zegt Weeteling. 

“Galapagos bevestigt dat nog voor eind dit jaar in de VS een dossier ter goedkeuring bij de FDA zal worden ingediend voor filgotinib (reuma). Volgend jaar wordt tevens een nieuwsrijk jaar met heel wat resultaten van de andere onderzoeksprogramma's."

Waardering niet overdreven

Het geld wordt ook gestoken in de lopende onderzoeken. “Het bepalen van de waarde van die programma’s is niet gemakkelijk, maar we mogen wel stellen dat de huidige waardering niet overdreven is", aldus de analist.

Hij ziet de toekomst van Galapagos optimistisch tegemoet. “Deze overeenkomst waarborgt de ontwikkeling van bestaande programma's en geeft ruimte voor nieuwe onderzoeken. Daarnaast maakt het bedrijf kans op forse mijlpaalbetalingen, opt-ins en royalty's vanuit Gilead voor de gehele pijplijn.”

Laatste blogposts

Niet goed wijze beleggers

1 juni 2020 - 07:47u

De belegger die dit jaar de beurswijsheid 'Sell in may and go away' in praktijk heeft gebracht, was - we hoeven er geen doekjes om te winden - niet goed wijs. In Nede... Meer »

Guru's blijven positief over Galapagos

23 mei 2020 - 08:41u

Een van de rijkste biotechfondsen ter wereld, het Nederlands/Belgische Galapagos, maakte deze week de resultaten van het onderzoek naar de werking van filgotinib bij c... Meer »

Beste koopmogelijkheden ooit?

15 mei 2020 - 10:05u

Is de effectenmarkt sinds 1999 niet meer zo overgewaardeerd geweest of biedt de coronacrisis de beste koopmogelijkheden ooit. Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be