De beste guru van 2019 zit bij...

5 oktober 2019 - 13:12u

De beste guru van 2019 zit bij...

De beste guru's dit jaar tot nu waren: Martijn Meijer, directeur Vermogensbeheer bij Wijs & van Oostveen, Janneke Willemse, financieel journalist en beurscommentator, en op de derde plaats staat Jos Versteeg, aandelenanalist bij InsingerGilissen.

Tot nu toe is 2019 per saldo een best goed beursjaar, en dat is een mooie meewind voor de experts. Niet meinder dan 7 van de 9 deelnemers staan in het groen.

Maar wie heeft aan het begin van dit jaar de beste voorspelling gedaan? Martijn Meijer, van Wijs & van Oostveen gaat aan kop bij de Kooplijsten 2019 van Belegger.nl. Meijer koos dit jaar voor wat minder bekende namen en twee daarvan bleken een schot in de roos.

Plus 95 procent

Vooral zijn keuze Ams AG vloog in de bull's eye: het chipfonds, genoteerd aan de Zwitserse aandelenbeurs, kreeg er in de eerste drie kwartalen maar liefst 95% bij.

Ook Visteon (+43,6%), een leverancier van apparatuur voor zelfrijdende auto’s, deed een aardige duit in het zakje. De mindere prestatie van Overstock (-18,2%) doet niets aan het feestje af.

 
 
 
 
 
 
 
 

Willemse op 2, Versteeg derde

  Naam Rendement na Q3
   Martijn Meijer +40,2%
   Janneke Willemse +33,2%
   Jos Versteeg +28,3%
   John Beijer +26,5%
   Peter Paul de Vries +23,3%
   Martine Hafkamp +19,7%
   Nico Bakker +15,5%
   Nico Inberg -0,7%
   Cees Smit -6,1%


En waar zouden de Kooplijsten zijn zonder Janneke Willemse in de hoogste regionen? Met name de sterke prestaties van Galapagos (+73,6%) bezorgen haar een mooie tweede plaats, maar ook Unilever en Berkshire Hathaway dragen eraan bij, met respectievelijk 19,1% en 6,9% rendement.

Jos Versteeg maakt de top 3 af. Hij had het goed gezien met BESI, dat 65% in het groen staat. Ook Tencent (+10,4%) en ING (+8,9%) laten geen verkeerde cijfers zien.

'Last' van kabbelende beurs

Per saldo is 2019 tot nu toe weer een mooi beursjaar en mede dat heeft tot gevolg dat 7 van de 9 deelnemers in het groen staan. Een kabbelende beurs is echter minder goed nieuws voor een aandeel als Flow Traders, dat het juist moet hebben van volatiliteit. 

Dat is een van de redenen dat Nico Inberg naar de op een na laatste plek tuimelt. Hij zag het goed met Basic Fit (+10,4%) maar heeft last van zijn positie in Flow Traders (-9,0%). 

Zijn turbo short op RLEX, die al snel uitstopte op -53,9%, speelt Cees Smit parten. Zijn keuze voor General Electric, dat bijna 30% rendeert, kan hem niet meer redden van de laatste plaats. Helaas mogen de experts hun keuzes tussentijds niet aanpassen, in dit geval extra zuur. Bekijk de lijstjes daarom met een knipoog.

Nog één kwartaal te gaan

We hebben nog één kwartaal te gaan. Wie gaat er nog een eindsprint trekken in de laatste maanden van dit jaar en wint de Belegger.nl Kooplijsten? We gaan het zien in de eerste week van 2020.

Hieronder vindt u alle Kooplijsten voor 2019:

Laatste blogposts

Waarom dividend uitkeren goed is

22 februari 2020 - 10:01u

Er zijn nogal wat beleggers, je komt ze veelvuldig tegen op de IEX forums, die stellen dat dividend een koekje van eigen deeg is. Meer »

Guru's meest bearish over Tesla sinds beursgang

14 februari 2020 - 20:29u

Bijna de helft van de guru's die de Tesla-aandelen volgt, geeft voor het bedrijf een verkoopadvies. Meer »

Beleggers kiezen even voor veilige aandelen

7 februari 2020 - 10:10u

Het optimisme dat de guru's in december nog hadden voor 2020 is weggeëbd. Er werd een duidelijke stijging verwacht voor het begin van dit jaar. Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be