Morgan Stanley verwacht verkoopgolf in aandelen

10 juli 2019 - 07:33u

Morgan Stanley verwacht verkoopgolf in aandelen

Morgan Stanley noemt de vooruitzichten voor aandelen in de komende drie maanden 'bijzonder slecht'.

Vandaar dat de Amerikaanse zakenbank de aantrekkelijkheid van aandelen wereldwijd heeft verlaagd naar het laagste niveau in vijf jaar, aldus Bloomberg.

Volgens Morgan Stanley's hoofdstrateeg Andrew Sheets blijven de winstverwachtingen te optimistisch, omdat de industriële productie overal ter wereld blijft verslechteren.

Ook zijn de verwachtingen voor een losser monetair beleid van de centrale bank hoog, waardoor er weinig overblijft om de al sterk gestegen aandelenkoersen verder te verhogen.

Markt te optimistisch

"We zien een markt die te optimistisch is over wat de lagere rendementen op obligaties suggereren, namelijk een verslechtering van de groeivooruitzichten. Een aanhoudende verslechtering van de mondiale inkoopmanagersindices duidt op een macro-economische omgeving met tal van risico's", aldus Sheets.

Klik om te vergroten

Nu aandelen wereldwijd dit jaar al met 16% zijn gestegen, nemen sommige strategen een meer voorzichtige houding aan, omdat de zorgen over een fragiele wereldeconomie en de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China aanhouden.

Obligatierendementen hebben de afgelopen weken in meerdere delen van de wereld meerjarige dieptepunten bereikt, wat op een aanhoudende belangstelling voor veilige havens wijst.

Voorkeur voor Japan en Europa

De strategen van Morgan Stanley geven de voorkeur aan aandelen in Japan en Europa boven die in de Verenigde Staten en ontwikkelingslanden. Ze namen daarnaast meer Japanse staatsobligaties en obligaties uit opkomende landen in portefeuille.

"Vastrentende waarden in opkomende markten zullen niet immuun zijn voor een grote verkoopgolf in aandelen, maar we denken wel dat ze het beter zullen doen. Japanse staatsobligaties zijn achtergebleven bij de daling van de Europese rendementen en zien er aantrekkelijk uit op basis van afgedekte wisselkoersrisico's", aldus Morgan Stanley.

Laatste blogposts

Nauwelijks alternatief voor aandelen

18 juli 2019 - 09:54u

Binnen Europa heeft 50 procent van de staatsobligaties een negatieve rente. Wie gaat er beleggen in iets waarvan je weet dat het geld kost? Meer »

Morgan Stanley verwacht verkoopgolf in aandelen

10 juli 2019 - 07:33u

Morgan Stanley noemt de vooruitzichten voor aandelen in de komende drie maanden 'bijzonder slecht'. Meer »

Guru's: Shell meest populaire aandeel voor juli

4 juli 2019 - 12:46u

Het eerste halfjaar was excellent voor de Europese beurzen. Ondanks handelsspanningen, Brexit en diverse onnavolgbare Trump-tweets steeg de MSCI Europe Index met 16,6%. Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be