Nederlanders beleggen vooral in eigen land

24 mei 2019 - 09:41u

Nederlanders beleggen vooral in eigen land

Het is voor beleggers een goed uitgangspunt om te beleggen in aandelenmarkten die men goed kent. Nederlanders doen dat blijkbaar want ze zijn voor 69% belegd in Nederlandse aandelen.

Verder bestaat 12% van de portefeuille van Nederlandse beleggers uit Europese aandelen en 18% zit in Amerikaanse bedrijven.

Dat blijkt uit een onderzoek van BinckBank, dat ruim 200.000 beleggingsportefeuilles onder de loep nam.

Duitsland en Frankrijk populair

Als we toch wat verder inzoomen op het Europese deel van de beleggingen, blijkt dat we vooral naar de landen om ons heen kijken. Duitsland is favoriet (28%), gevolgd door Frankrijk (21%). België (18%) en het Verenigd Koninkrijk (11%) staan op nummer 3 en 4. 

Maar ook Denemarken scoort goed, op nummer 5. “Dat heeft te maken met de populariteit van het Deense biotechbedrijf Genmab. Qua belegd vermogen is het zelfs het populairste aandeel onder Binck-beleggers”, zo staat in het onderzoek te lezen. 

Autofabrikanten

Genmab staat daarmee nog boven Ageas en Air France-KLM. Zoals hieronder is te zien, staan verder vooral bekende Duitse ondernemingen in de top 20, waaronder de drie grote autofabrikanten. 

In de tabel ziet u de top 20 Europese aandelenbeleggingen onder klanten van BinckBank, op basis van belegd vermogen. 

Laatste blogposts

Klimaatverandering essentiële factor voor beleggers

17 april 2024 - 07:17u

In al uw beleggingsbeslissingen moet u de komende dertig jaar rekening houden met de drie D's: decarbonisatie (stoppen met fossiele energie), demografie (vergrijzing) ... Meer »

Voorspellen: overmoed, arrogantie en angst

31 maart 2024 - 05:56u

Professionele beleggers overschatten de juistheid van hun voorspellingen van de economie en de beurs met 140 procent. Kortom niet alleen voorspellen guru's de markt sl... Meer »

Aan doemdenkers heeft een belegger niets

17 maart 2024 - 09:24u

Rienk Kamer was een van de bekendste in Nederland. Een doemdenker die continu voorspelde dat de koersen zouden gaan crashen. Hij werd er zo populair mee, vertelde hij,... Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be