'Prima' update Unilever

18 april 2019 - 16:24u

'Prima' update Unilever

De trading update van Unilever is goed gevallen bij de guru's. Van de recente aanbevelingen staan er vier op Kopen, vijf op Houden en twee op Verkoop.

Enkele van de guru's stelden naar aanleiding van de update hun aanbeveling bij. Zo verhoogde Bank of America ML (Houden) het koersdoel van 45 naar 51,40 euro. Goldman Sachs (Houden) verlaagde het koersdoel, maar slechts met 20 cent naar 49 euro.

ING (Kopen) verlaagde het koersdoel van 62 naar 57,40 euro maar blijft met dat koersdoel het positiefst van alle analisten.

IEX Premium

De IEX Beleggersdesk, van de toonaangevende online beleggingsadviseur IEX Premium, noemt de update ‘prima’ en wijst ook op de verhoging van het kwartaaldividend als mooie meevaller. 

“Unilever presteert licht boven verwachting”, schrijft Martin Crum van de IEX Beleggersdesk. “De omzet, gecorrigeerd voor de verkoop van het Spreads-onderdeel, pakt duidelijker wat hoger dan verwacht.”

Prijsverhogingen

"De verbetering voor een deel tot stand dankzij prijsverhogingen deels dankzij hogere verkopen. Vooral de opkomende markten sprongen eruit."

“De grote groeier binnen Unilever is de divisie Home Care, maar ook Beauty & Personal Care presteerde goed. De divisie Foods & Refreshment bleef wat achter, maar in deze hoek doet Unilever veel overnames en we moeten ook rekening houden met de verkoop van Spreads.

Dividend in de tas

De verhoging van het dividend is een meevaller, stelt de analist. “Beleggers krijgen pas bij de halfjaarcijfers een duidelijker idee van hoe het bedrijf ervoor staat, maar een 6% hoger kwartaaldividend van 0,41 euro zit alvast in de tas.” 

Optimistisch

ING was positief over de cijfers en benadrukte vooral de hoger dan verwachte onderliggende omzetgroei. 

Kenners van RBC zijn ook optimistisch, maar plaatsen ook wat vraagtekens bij de update. “Het bedrijf roept zelf altijd dat onderliggende omzetgroei een topprioriteit is. In de richtlijnen over 2019 houdt Unilever echter rekening met een omzetgroei die aan de onderkant uitkomt van de afgeven bandbreedte van 3 tot 5%.”

Laatste blogposts

Klimaatverandering essentiële factor voor beleggers

17 april 2024 - 07:17u

In al uw beleggingsbeslissingen moet u de komende dertig jaar rekening houden met de drie D's: decarbonisatie (stoppen met fossiele energie), demografie (vergrijzing) ... Meer »

Voorspellen: overmoed, arrogantie en angst

31 maart 2024 - 05:56u

Professionele beleggers overschatten de juistheid van hun voorspellingen van de economie en de beurs met 140 procent. Kortom niet alleen voorspellen guru's de markt sl... Meer »

Aan doemdenkers heeft een belegger niets

17 maart 2024 - 09:24u

Rienk Kamer was een van de bekendste in Nederland. Een doemdenker die continu voorspelde dat de koersen zouden gaan crashen. Hij werd er zo populair mee, vertelde hij,... Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be