Positief over DSM

1 juli 2018 - 10:15u

Positief over DSM

DSM is sinds de recente trading update zo'n vijf procent in waarde gedaald. Onterecht, menen vrijwel alle guru's.

Het aandeel DSM heeft het prima gedaan de laatste jaren met een koersstijging van circa 50 procent sinds begin 2017.
Maar de laatste weken is er een dipje en dat zou een mooi moment kunnen zijn om aan te kopen want volgens de meeste guru's zit er nog meer in het vat.
Zowel de ING bank als KBC Securities en IEX Premium hebben DSM - producent van specialistische chemische producten als voedingsingrediënten (vitaminen en vetzuren) en supersterke kunststofvezels, die ook actief is in innovatieve niches als aquacultuur en stevia - op de kooplijst staan.

IEX Premium

De toonaangevende online beleggingsanalist IEX Premium kwam vandaag met een rapport dat concludeerde dat het aandeel koopwaardig is en een eerste positie kan worden ingenomen.

IEX Premium:

POSITIEF OP 1 JUL 2018 OM 07:30
DSM heeft sterk gepresteerd, nog los van incidentele meevallers door problemen bij de concurrentie. Tegelijk geldt dat de upside van het aandeel beperkt is gezien de stevige waardering. DSM kan aangehouden worden en eventueel (bij) gekocht op zwakke dagen rond de €83,50 á €85.

ING en KBC denken er net zo over.

Kopen

ING Equity Research heeft vrijdag 29 juni het koersdoel voor het aandeel DSM substantieel verhoogd van 104 naar 121,50 euro met handhaving van het koopadvies. Het hoogste advies van alle guru's.

ING stelde het koersdoel voor het aandeel opwaarts bij op basis van het omzet- en winstgroeiprofiel van DSM. Het nieuwe koersdoel weerspiegelt een verhouding tussen de ondernemingswaarde en het bedrijfsresultaat (EBITDA) van 14,6 voor dit jaar. In deze multiple is het gunstige en eenmalige vitamine-effect waarvan DSM momenteel profiteert buiten beschouwing gelaten. DSM wijkt daarmee niet af van sectorgenoten.

Beleggers zien, volgens deze guru, over het hoofd dat DSM een stabiel groeibedrijf is dat het imago van acquisitiejager van zich heeft afgeschud.

De recent aangekondigde 'Strategy 2021' werd door beleggers niet goed ontvangen. ING heeft deze strategie inmiddels in zijn ramingen tot 2021 verwerkt.

Analisten van ING hebben de ramingen voor de marges voor 2019, 2020 en 2021 verhoogd op basis van het hefboomeffect, kostendiscipline en productvernieuwing.

Hoger koersdoel

KBC Securities heeft deze week het koersdoel voor DSM verhoogd van 95 naar 100 euro met een ongewijzigd Accumuleren advies.
Volgens deze guru is DSM goed op weg. Op basis van de nieuwe strategie die
vorige week uit de doeken werd gedaan, paste KBC de taxaties aan. Voor de komende drie jaar rekent deze analist op een jaarlijkse stijging van de EBITDA met ongeveer 8 procent. Eerder rekende KBC op 5 procent groei. Zelf mikt DSM op een hoog enkelcijferige groei.

Eerder vorige maand herhaalde InsingerGilissen Bankiers het koopadvies voor DSM dat ton een koers deed van rond de 84 euro. Deze guru gaf daarbij geen concreet koersdoel.

Dat deed Jefferies wel met een verhoging 86 naar 106 euro en een herhaling van het koopadvies van dinsdag 18 juli 2017.

Houden

De enige guru die wat terughoudend is, met een herhaald houdadvies eind vorige maand, is Morgan Stanley. Wel verhoogde deze Amerikaanse zakenbank het koersdoel van 82 naar 84 euro. In de buurt van de huidige koers dus.

Laatste blogposts

Guru's: goud(aandelen) kopen

16 februari 2019 - 07:32u

Er zit altijd angst in de markt, dus zijn er altijd redenen om goud te kopen. Maar de laatste vier maanden is de netto-instroom in goud-ETF's zo sterk dat er iets meer... Meer »

Verfoeide aandelen doen het vaak beter dan favorieten

8 februari 2019 - 07:29u

Wetenschappelijke onderzoekers hebben ontdekt dat een toenemende bewondering voor een bedrijf veelal wordt gevolgd door gemiddeld lagere rendementen. Meer »

Shell: rendementen van 'wereldklasse'

1 februari 2019 - 08:41u

De meeste guru's adviseren het aandeel van het sterk presterende Royal Dutch Shell aan te kopen. Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be