BAM: Kopen (4), Verkopen (1)

9 mei 2018 - 08:12u

BAM: Kopen (4), Verkopen (1)

Na meevallende cijfers over het eerste kwartaal handhaven alle guru's het advies BAM te Kopen. Op één na: S&P raadt beleggers aan aandelen in het bouwbedrijf te Verkopen.

Komt de werkelijke turnaround voor de bouwbedrijven er nu eindelijk aan? Het lijkt er op gezien de veelbelovende trading update waar de BAM Groep vorige week mee kwam. Voor het eerst in jaren waren de kerncijfers van het internationale bouwbedrijf goed. Een stijgende omzet, een substantieel hoger resultaat, een groeiende orderportefeuille, teruglopend werkkapitaal en eindelijk: het ontbreken van nieuwe tegenvallers.

De guru´s reageerden dan ook vrijwel allemaal positief.

Guru's

BAM behaalde in het  eerste kwartaal een, volgens NIBC, sterke marge van 1,3 procent, het hoogste niveau sinds 2011. Dat is prima aangezien de eerste maanden van het jaar traditioneel zwak zijn bij de bouwers omdat de winter op de resultaten drukt.

Vooral Infra dreef de marge van BAM, aldus deze guru, door minder verlieslatend te zijn dan een jaar eerder. NIBC noemt de cijfers bemoedigend ook al liggen er nog altijd uitdagingen in het verschiet, zoals bijvoorbeeld het IJmuiden-project en de druk in de supply chain.

NIBC herhaalde direct na de update de koopaanbeveling met een koersdoel van 5 euro.

Kopen

KBC Securities meent dat BAM in het eerste kwartaal nette resultaten heeft behaald die redelijk in lijn met de verwachtingen zijn en ´gelukkig geen grote nieuwe negatieve verrassingen´. Verder is de bouwer met een omzetgroei van 3,7 procent goed op weg naar de voorziene 2,7 procent groei voor heel 2018. Ook gezien de ´mooie´ stijging van het orderboek.

Deze guru ziet als enig minpunt de ´bescheiden´ daling van het handelswerkkapitaal, wat de markt negatief zou kunnen opvatten. De afname is volgens KBC het gevolg van het opleveren van een aantal grote projecten en dat terwijl enkele nieuwe toegekende projecten nog moeten starten. Een teken dat het handelswerkkapitaal een uitermate belangrijk punt van aandacht blijft voor BAM, aldus de guru.

Al met al meent KBC dat BAM goed is gepositioneerd om een aantrekkelijke winstgroei te realiseren met stijgende marges in de komende jaren.
KBC Securities handhaaft het koopadvies op BAM met een koersdoel van 6,20 euro.

IEX Premium

Ook de toonaangevende online analist IEX Premium heeft het aandeel op een koers rond de 4 euro op Kopen staan.

''Het ontbreken van slecht nieuws en het beter draaien van de core business is goed nieuws voor aandeelhouders BAM Groep. Wij blijven positief gestemd, al is probleemdossier zeesluis IJmuiden nog wel een dingetje.''

Tegenwind

En dan is er Standard & Poor's. Dat herhaalde vorige week het verkoop advies van 21 februari met een koersdoel van 3,50 euro. In dat advies kraakte de guru de winstdaling over 2017 en voorzag S&P voor 2018 tegenwind vanwege: oplopende kosten, een vertragende Britse bouwmarkt, minder arbeidsaanbod bij onderaannemers door Brexit en een nog altijd beperkt aanbod op de Nederlandse huizenmarkt door de krapte aan bouwlocaties.

Laatste blogposts

Guru's: dit jaar veel geld verdienen met aandelen

17 januari 2019 - 07:00u

UBS en Citibank adviseren beleggers hun geld in aandelen te houden aangezien de stierenmarkt nog niet ten einde is. Meer »

Welke guru voorspelde 2018 het beste?

9 januari 2019 - 07:58u

Uit de kooplijsten van 2018 blijkt duidelijk dat met name het slechte vierde kwartaal er flink heeft ingehakt bij de meeste guru's. Meer »

IEX Beleggersdesk 2019: Basic-Fit, Accsys Technologies, Flow Traders

1 januari 2019 - 08:09u

Nico Inberg adviseert voor dit jaar drie aandelen die naar verwachting minder last zullen hebben van een eventuele groeivertraging of recessie. Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be