Kas Bank voor een mooi dividend

14 september 2017 - 09:58u

Kas Bank voor een mooi dividend

Wilt u een mooi dividend kijk dan eens naar Kas Bank. Al sinds 2012 keert deze nichespeler 64 cent per aandeel uit.

Dat komt bij de huidige koers van 10 euro neer op een dividend rendement van 6,4 procent. Daarmee is Kas Bank één van de fondsen met het hoogste dividend rendement van de beurs.

Kas Bank bewaart effecten ter waarde van 550 miljard euro voor (voornamelijk Nederlandse) institutionele beleggers als pensioenfondsen en verzekeraars en voert de beleggingsadministratie van grote partijen uit. En dat al 210 jaar! Het bedrijf verdient zijn geld, naast inkomsten uit provisies, door het geld te beleggen dat klanten bij Kas Bank stallen in het proces van de afwikkeling van effectentransacties. Door de extreem lage rente brengt dit momenteel minder op.

Rente

Veel lange termijn beleggers zoeken naar fondsen die in de toekomst kunnen profiteren van de stijging van de rente die een keer gaat plaatsvinden. Naast een belegging in verzekeraars en banken is deze nichespeler zeker een kandidaat. Zeker gezien het feit dat dit aandeel tien jaar geleden bijna dertig euro deed.

Aangezien er de komende jaren geen grote financiële crisis te verwachten valt, dus de activiteit op de financiële markten redelijk op peil zal blijven, dreigen er geen grote gevaren voor Kas Bank. Er is dan ook geen reden om te verwachten dat het dividendbeleid in de eerstkomende jaren drastisch zal wijzigen. De vraag is of er nu al ingestapt moet worden of nog even te wachten op lagere koersen. Wat zeggen de guru's?

Guru's

Martin Crum van IEX Premium noemt de vorige week gepresenteerde cijfers prima. De winst steeg in het eerste halfjaar van 0,9 miljoen naar 8,5 miljoen euro. Wel is er, volgens deze guru, relatief weinig echte groei bij Kas Bank: de sterke resultaatsverbetering komt vooral op het conto van scherp gedaalde kosten. Er zijn een aantal banen gesneuveld en dat leverde op halfjaarbasis een besparing op van 10 miljoen euro.
Crum noemt ook nog de mogelijkheid dat het bedrijf kan worden overgenomen hoewel dat op dit moment niet voor de hand ligt. Voor de lange termijn dividend belegger zou dat uiteraard een mooie bonus zijn.

Houden

ING Bank is verder de enige die dit fonds volgt. Onbekend is of dat enig verband houdt met bovenstaande opmerking.

Volgens deze guru zette Kas Bank de positieve trends in de eerste maanden van dit jaar door in het tweede kwartaal. Het feit dat het fonds weer een interim-dividend uitkeert van 0,33 euro is een teken dat de bank streeft naar een consistent dividendbeleid.

In 2016 werd geen interim-dividend uitgekeerd. ING hield rekening met een interim-dividend, maar ging uit van 0,25 euro. Afgelopen jaar maakte het slotdividend het ontbreken van een interim-dividend goed.

ING handhaaft het Houden advies op Kas Bank met een koersdoel van 10 euro.

Kortom, een koopadvies ligt er nog niet van beide guru's. Voor de lange termijn dividend beleggers nog even afwachten wellicht.

Laatste blogposts

Klimaatverandering essentiële factor voor beleggers

17 april 2024 - 07:17u

In al uw beleggingsbeslissingen moet u de komende dertig jaar rekening houden met de drie D's: decarbonisatie (stoppen met fossiele energie), demografie (vergrijzing) ... Meer »

Voorspellen: overmoed, arrogantie en angst

31 maart 2024 - 05:56u

Professionele beleggers overschatten de juistheid van hun voorspellingen van de economie en de beurs met 140 procent. Kortom niet alleen voorspellen guru's de markt sl... Meer »

Aan doemdenkers heeft een belegger niets

17 maart 2024 - 09:24u

Rienk Kamer was een van de bekendste in Nederland. Een doemdenker die continu voorspelde dat de koersen zouden gaan crashen. Hij werd er zo populair mee, vertelde hij,... Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be