Ahold is een prima defensief aandeel

16 februari 2023 - 06:44u

Ahold is een prima defensief aandeel

Een meerderheid van de guru's vindt Ahold Delhaize koopwaardig. Op Guruwatch staan van de adviezen na de publicatie van de cijfers er vier op Kopen en twee op Houden. Er is geen analist die adviseert het aandeel te verkopen. Ook de IEX beleggersdesk acht het aandeel koopwaardig.

Koop aandelen geen turbo's

Als u belegt in Ahold doe het dan in aandelen mensen. Opties zijn gevaarlijke instrumenten en turbo's helemaal. Luister naar de wijze woorden van Nico Bakker (TA analist en als consulent gelieerd aan BNP Paribas). 
Let wel, deze Nico heeft recht van spreken: Guru's: twee opvallende Nico's

Hij geeft de waarschuwing dat zeven van de tien particuliere beleggers geld verliest met de handel in turbo’s. 'Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren'.

Wat betreft Ahold adviseert hij de koopposities aan te houden.

"Maar houd wel een vinger aan de pols. Want bij haperingen tegen de weerstandzone (29,5 en 30,3) en het verschijnen van een volgende zwarte maandcandle is het te overwegen om posities te verkleinen.
Boven €30, €30+ zijn er additionele koopkansen, waarbij je als belegger moet navigeren op de indicatoren, dat moge duidelijk zijn.

Guru's

Alle analisten zijn positief over de resultaten van Ahold.
Dit concludeerde Fernand de Boer van Degroof Petercam. 
"Uitstekende resultaten in het vierde kwartaal." Vooral over de beter dan verwachte onderliggende winst en marge was de analist te spreken. Maar ook de gerealiseerde kasstroom noemde hij 'indrukwekkend'.

Toch handhaafde Degroof Petercam het Houden advies op Ahold met een koersdoel van 32 euro. Nog altijd bijna 3 procent boven de huidige koers.

De Amerikaanse investmentbank Jefferies is eveneens positief over de cijfers. De afgegeven outlook voor 2023 betekent volgens Jefferies dat de analistenconsensus voor de winst per aandeel met zo'n 5 procent omhoog moet. En dat is een stuk beter dan wat de markt verwachtte. 
Desondanks houdt ook Jefferies vast aan het Houden advies voor Ahold met een koersdoel van 27 euro.

IEX Premium

IEX Premium vindt het aandeel koopwaardig en wel tot een koers van 31 euro. Dus nog maar zo'n anderhalve euro te gaan.

Peter Schutte: "De positieve koersreactie op de jaarcijfers van Ahold is terecht, gezien het margeherstel in de toch wel zorgelijke Europese regio. Heel duur is het aandeel zeker niet, maar de groeiverwachtingen zijn ook niet erg hooggespannen. Als defensieve waarde blijft Ahold een goede investering.

De combinatie van dividend, beperkt koerspotentieel en inkoop eigen aandelen geeft een mooie total return. Toch zou het ons niet verbazen als Ahold inderdaad een grote overname aankondigt dit jaar en de inkoop van eigen aandelen opschort. Beleggers dienen daar rekening mee te houden. Op termijn kan dit natuurlijk wel goed uitpakken voor de winstgevendheid. Het is ook afwachten op welke wijze Ahold een grote acquisitie zal gaan financieren."

Laatste blogposts

Klimaatverandering essentiële factor voor beleggers

17 april 2024 - 07:17u

In al uw beleggingsbeslissingen moet u de komende dertig jaar rekening houden met de drie D's: decarbonisatie (stoppen met fossiele energie), demografie (vergrijzing) ... Meer »

Voorspellen: overmoed, arrogantie en angst

31 maart 2024 - 05:56u

Professionele beleggers overschatten de juistheid van hun voorspellingen van de economie en de beurs met 140 procent. Kortom niet alleen voorspellen guru's de markt sl... Meer »

Aan doemdenkers heeft een belegger niets

17 maart 2024 - 09:24u

Rienk Kamer was een van de bekendste in Nederland. Een doemdenker die continu voorspelde dat de koersen zouden gaan crashen. Hij werd er zo populair mee, vertelde hij,... Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be