Topguru's kopen Just Eat Takeaway

14 oktober 2021 - 20:44u

Topguru's kopen Just Eat Takeaway

Guru's blijven Just Eat Takeaway een aantrekkelijke investering vinden voor de toekomst. Van alle analisten die deze maand op Guruwatch hun mening geven, is er geen die het aandeel op Verkoop heeft staan. Alleen JP Morgan raadt aan het aandeel vast te Houden en alle andere experts adviseren het aandeel aan te Kopen. Waaronder 's wereld topguru Goldman Sachs.

Morningstar

Van het gerenommeerde beleggingsinstituut Morningstar krijgt de Nederlandse maaltijdbezorger een rating van vijf sterren. Hoger is er niet te vinden op de lijst van wereldwijde aandelen die, volgens deze onafhankelijke beleggingsexpert, het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn. 

De kansrijke bedrijven op deze lijst noteren gemiddeld tegen een korting van 31 procent ten opzichte van de Fair Value. Defensieve consumentengoederen vormen de goedkoopste sector, met een korting van 47 procent.

De Nederlandse maaltijdbezorger, die nu een koers doet van rond de 68 euro, heeft de sterren mede te danken aan het feit Morningstar de Fair Value van het aandeel inschat op niet minder dan 152 euro.

IEX Premium  

Ook Peter Schutte, analist bij de IEX Beleggersdesk, is positief over het aandeel, maar ziet ook de risico’s toenemen. “De tanende ordergroei baart wel wat zorgen. De nieuwe aanwinst Grubhub wist het afgelopen kwartaal slechts 3% meer orders in de wacht te slepen. Op de beleggersdag op 21 oktober zullen we wellicht meer horen over het toekomstig winstmodel.”

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Laatste blogposts

Klimaatverandering essentiële factor voor beleggers

17 april 2024 - 07:17u

In al uw beleggingsbeslissingen moet u de komende dertig jaar rekening houden met de drie D's: decarbonisatie (stoppen met fossiele energie), demografie (vergrijzing) ... Meer »

Voorspellen: overmoed, arrogantie en angst

31 maart 2024 - 05:56u

Professionele beleggers overschatten de juistheid van hun voorspellingen van de economie en de beurs met 140 procent. Kortom niet alleen voorspellen guru's de markt sl... Meer »

Aan doemdenkers heeft een belegger niets

17 maart 2024 - 09:24u

Rienk Kamer was een van de bekendste in Nederland. Een doemdenker die continu voorspelde dat de koersen zouden gaan crashen. Hij werd er zo populair mee, vertelde hij,... Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be