Bij de guru's blijven de Nico's opvallen

7 oktober 2021 - 15:08u

Bij de guru's blijven de Nico's opvallen

Bij de Nederlandse guru's blijven de Nico's ook in het derde kwartaal in het oog springen. Ging over het eerste halfjaar Nico Bakker op kop qua rendement op zijn beleggingen, Nico Inberg stond onderaan.

Het goede nieuws voor Inberg is dat hij in het derde kwartaal - positieve feedback blijft belangrijk - niet meer de slechtste belegger is. Het slechte nieuws: Nico Inberg staat nu een na laatste.

En bovenaan staat wederom: Nico Bakker. Deze analist heeft het weer goed gezien en ook Janneke Willemse deed het voortreffelijk Beide behaalden een rendement op hun beleggingen van meer dan 40 procent.

Dat is een razend knap resultaat gezien het feit dat de AEX index in het derde kwartaal met met zo'n zes procent is gestegen. Dat betekent dat bijvoorbeeld ook Martin Crum van IEX het drie maal beter heeft gedaan dan de AEX index. Ook een prima resultaat.

Het was vooral ASML die Bakker en Willemse de winst bracht. De chipmachinespecialist staat year to date nog steeds flink in de plus (+63%), ook na de sell-off van de afgelopen weken.

Naam Rendement t/m Q3
Nico Bakker +42,6%
Janneke Willemse +40,2%
Jos Versteeg +26,9%
Martine Hafkamp +21,5%
Martin Crum +17,9%
John Beijer +17,8%
Cees Smit +11,6%
Martijn Meijer +6,4%
Nico Inberg -9,7%
Peter Paul de Vries -19,5%

Op het lijstje van aanvoerder Nico Bakker staan verder Besi (+42,2%) en RELX (+22,7%). Willemse koos naast ASML slim voor Volkswagen, een aandeel dat dit jaar ook als een speer gaat met een plus van bijna 60%. Walt Disney mag met een minnetje van 1,4% de pret niet drukken.

Jos Versteeg scoort met Alphabet

Op de derde plaats vinden we Jos Versteeg met een rendement van bijna 27%. Zijn keuze voor Alphabet was een schot in de roos (+61%). Ook Amazon en Apple deden het prima met plussen van respectievelijk 6,5 en 13,1%.

Een aandeel dat ook sterk presteert dit jaar is Nvidia. Nummer 4, Martine Hafkamp, had de chipgigant, die er dit jaar bijna 68% bij kreeg, op haar lijstje gezet. Martin Crum, Cees Smit en John Beijer zullen blij zijn met hun keuze voor Flow Traders (+35,8%).

Alibaba speelt Peter Paul de Vries parten

Peter Paul de Vries heeft Nico Inberg afgewisseld als minst beste. 

De Vries' bet op Alibaba (-32,8%) pakt helaas niet goed uit, maar ook de prestaties van Naspers en het Canadese zilvermijnbedrijf First Majestic Silver helpen niet mee. Die aandelen staan respectievelijk 14,9 en 10,8% in het rood.

Wie wordt de topguru van 2021?

Nog een kwartaal te gaan en dan weten we wie zich als Kooplijst-koning of -koningin mag kronen en eeuwige roem verdient. Behoudt Nico Bakker zijn koppositie of zet een andere expert nog de eindsprint in? We weten het als over een kleine 3 maanden handelsjaar 2021 op zijn einde is.

Laatste blogposts

Klimaatverandering essentiële factor voor beleggers

17 april 2024 - 07:17u

In al uw beleggingsbeslissingen moet u de komende dertig jaar rekening houden met de drie D's: decarbonisatie (stoppen met fossiele energie), demografie (vergrijzing) ... Meer »

Voorspellen: overmoed, arrogantie en angst

31 maart 2024 - 05:56u

Professionele beleggers overschatten de juistheid van hun voorspellingen van de economie en de beurs met 140 procent. Kortom niet alleen voorspellen guru's de markt sl... Meer »

Aan doemdenkers heeft een belegger niets

17 maart 2024 - 09:24u

Rienk Kamer was een van de bekendste in Nederland. Een doemdenker die continu voorspelde dat de koersen zouden gaan crashen. Hij werd er zo populair mee, vertelde hij,... Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be