Philips: groei en een schappelijke waardering

10 augustus 2021 - 07:41u

Philips: groei en een schappelijke waardering

De meeste grote beleggers zien nog geen einde aan de stijging van de aandelenkoersen wereldwijd. Voor velen blijft het daarom: Buy the dip.

In de outlook voor het derde kwartaal 'Summertime for Investors?' schrijft Emiel van den Heiligenberg, Head of Asset Allocation bij vermogensbeheerder Legal & General Investment Management (LGIM) dat hij nog steeds long aandelen is en wacht op een kans om toe te slaan. "We staan klaar om de exposure te vergroten zodra de beurzen licht corrigeren. Buy the dip dus."

"Ons vertrouwen in aandelen wordt gesterkt door de tweedekwartaalcijfers die de waarderingen ondersteunen. Ook het beleggerssentiment is volgens ons niet extreem."

Genieten van de zon

Wel wordt het volgens hem steeds uitdagender voor aandelenbeleggers. "De rally was wel extreem sterk sinds het dieptepunt van vorig jaar. Bovendien is de economische cyclus ongebruikelijk kort; binnen 12 maanden gingen we van vroegcyclisch naar midcyclisch."

Toch denkt hij dat beleggers nog wel even van de zomerzon kunnen genieten op de beurzen. "Eerder dit jaar hadden we het over lichtstralen, nu schijnt de zon volop."

Kansen in decarbonisering

Van den Heiligenbergs collega, fondsmanager Chris Teschmacher, gaat in de outlook wat dieper in op de vraag waar de kansen liggen. Hij ziet die vooral in het thema decarbonisation, ofwel het terugdringen van CO2-uitstoot. 

"Dit is niet alleen een maatschappelijke opdracht, maar ook gewoon een investment case waar geld te verdienen valt. Naar schatting is er 133 biljoen aan investeringen nodig om het doel van nul CO2-uitstoot in 2050 te behalen."

Philips

De vraag is natuurlijk altijd waar concreet in te beleggen. Een bedrijf dat niet direct met de decarbonisering bezig is maar wel wordt genoemd als een mooie koopkans door diverse guru's is Philips. Op Guruwatch zijn de kopers en houders van het aandeel wat de recente adviezen betreft in evenwicht. Verkopers zijn er niet.

Op InvestorPlace wordt het bedrijf zelfs in de top-10 van bedrijven gezet die door minstens twintig gerenommeerde analisten worden aanbevolen.

Focus op zorg

 

De naam Philips doet nog altijd denken aan gloeilampen, maar tegenwoordig ligt de focus op health care-producten. Vorig jaar was die sector goed meer dan de helft van de omzet.

Volgens InvestorPlace verdient het aandeel Philips nadere beschouwing van beleggers: het biedt groei tegen een zeer schappelijke waardering.

Momenteel zijn beleggers even terughoudend wegens twee terugroepacties van beademingsapparatuur in met name de VS. Omdat er in dat verband een aantal rechtszaken is aangespannen tegen het bedrijf, staan er ook flink wat houdadviezen voor het aandeel. Maar dat biedt wellicht een mooie koopkans voor de langere termijn.

Laatste blogposts

Voorspellen: overmoed, arrogantie en angst

31 maart 2024 - 05:56u

Professionele beleggers overschatten de juistheid van hun voorspellingen van de economie en de beurs met 140 procent. Kortom niet alleen voorspellen guru's de markt sl... Meer »

Aan doemdenkers heeft een belegger niets

17 maart 2024 - 09:24u

Rienk Kamer was een van de bekendste in Nederland. Een doemdenker die continu voorspelde dat de koersen zouden gaan crashen. Hij werd er zo populair mee, vertelde hij,... Meer »

Sinds de Grote Recessie waren er 260 hoogtepunten

4 maart 2024 - 15:54u

De koersen staan op recordniveaus. Toch zijn er beleggers die nu nog volop in de markt investeren. En daar is niets mis mee want het vestigen van record op record is v... Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be