De grootste bubbel is...

3 maart 2021 - 09:45u

Geweldig dit, de grootste bubbel op de beurs is vaak bubbel roepen. U kent de definitie toch? Een bubbel is een bull market waar u zelf niet in zit. Dit geldt trouwens ook voor krachs en recessies. Als die er even vaak waren als ze werden voorspeld, kwamen we jaren tekort.

Nog even dit plaatje uit mijn morning call, de (verwachte) winsten duiden wat mij betreft niet op een bubbel. Ja, aandelen zijn zeker duur en als de verwachte winsten bij lange na niet worden waargemaakt (zoals in 2000), blijkt het achteraf, zeker als de rentes stijgen, misschien wel een bubbel.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Laatste blogposts

Topguru: bull bubble barst dit jaar niet

14 april 2021 - 09:37u

De koersen zullen nog minimaal eenderde door stijgen voordat de bull bubble barst. Kan ook veertig procent worden. Dat is de voorspelling van topguru Jeremy Siegel. Meer »

Wanneer beleggen: maand, week, dag en uur

7 april 2021 - 07:27u

Statistisch gezien is april één van de beste beursmaanden van het jaar. Dat zegt niet alles want zoals Benjamin Disraeli al zei: "There are three kinds of lies: lies, ... Meer »

Guru's: ING en Shell wereldwijde topaandelen

31 maart 2021 - 07:57u

Amerikaanse aandelen hebben de laatste tien jaar wereldwijd het beste gepresteerd. Maar volgens de meeste guru's is nu Europa aan de beurt. Met name ING en Shell gaan ... Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be