De grootste bubbel is...

3 maart 2021 - 09:45u

Geweldig dit, de grootste bubbel op de beurs is vaak bubbel roepen. U kent de definitie toch? Een bubbel is een bull market waar u zelf niet in zit. Dit geldt trouwens ook voor krachs en recessies. Als die er even vaak waren als ze werden voorspeld, kwamen we jaren tekort.

Nog even dit plaatje uit mijn morning call, de (verwachte) winsten duiden wat mij betreft niet op een bubbel. Ja, aandelen zijn zeker duur en als de verwachte winsten bij lange na niet worden waargemaakt (zoals in 2000), blijkt het achteraf, zeker als de rentes stijgen, misschien wel een bubbel.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Laatste blogposts

Klimaatverandering essentiële factor voor beleggers

17 april 2024 - 07:17u

In al uw beleggingsbeslissingen moet u de komende dertig jaar rekening houden met de drie D's: decarbonisatie (stoppen met fossiele energie), demografie (vergrijzing) ... Meer »

Voorspellen: overmoed, arrogantie en angst

31 maart 2024 - 05:56u

Professionele beleggers overschatten de juistheid van hun voorspellingen van de economie en de beurs met 140 procent. Kortom niet alleen voorspellen guru's de markt sl... Meer »

Aan doemdenkers heeft een belegger niets

17 maart 2024 - 09:24u

Rienk Kamer was een van de bekendste in Nederland. Een doemdenker die continu voorspelde dat de koersen zouden gaan crashen. Hij werd er zo populair mee, vertelde hij,... Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be