Big Tech bonanza!

29 oktober 2020 - 21:00u

Big Tech bonanza!

Dikke rally op Wall Street, AEX future sluit +1,0% en de dollar is sterk.

Dames en heren, voor het eerst ooit cijferen ze tegelijkertijd: de zwaar onder politieke en juridische druk staande Amerikaanse supertechnologiefondsen. Big Tech dus, ofwel Alphabet, Facebook, Amazon en Apple. Ik doe mijn best alle cijfers zo snel mogelijk in dit blog te krijgen, te duiden en koersreacties te geven.

Hier staat alles in volgorde van officiële opkomst (21:00 uur, 21:05, 21:10 en 21:30), ofwel de plaatjes gaan het vanzelf doen. Succes, ik hoop voor u dat u aan de goede kant zit. Geniet hier ook gewoon van, want zo vaak maken we het niet mee dat er biljoenen aan market cap tegelijk met cijfers komt. In zo'n markt.

Alphabet is veel beter dan verwacht - er was echt nervositeit over deze cijfers - maar het fonds maakt het toch weer waar. Dankzij de lockdown wordt er extra veel gezocht op internet en beleeft YouTube gouden tijden. Simpel eigenlijk. Koers +6,7% nu.


Facebook is ook beter dan verwacht en dat met die advertentieboycot. Tja, wat willen jullie nou, Unilever en de rest, zeggen deze cijfers. Ik weet nog niet waarom de koers nu lager staat: -1,8%.

Oh, het is zeker niet genoeg...?


Amazon... u ziet. Het went blijkbaar dat het bedrijf de verwachtingen verpulvert, want de koers is nu -1,2%.  Ik heb ook hier nog geen vinger achter. Het bedrijf staat nu al voor dit jaar op een recordwinst en dan moeten de feestdagen nog komen.


Apple ten slotte doet -5%, want het durft geen outlook voor Q4 aan. Tja, aan de cijfers ligt het niet. Het bedrijf heeft ruim - koekoek - $191 miljard in kas en een deel komt vast wel weer naar de aandeelhouders toe.  


En dat levert dan dit beeld op. Ik post dit om 21:45 uur en vind het nu mooi geweest. Conclusie: allemaal goede cijfers, maar de lat ligt enorm hoog, de koersen waren al hard gestegen vandaag en dan moet blijkbaar alles, maar dan ook alles kloppen.

En hier nog even voor wie er maar geen genoeg van kan krijgen, want er waren nog veel meer aandelen met cijfers After Hours


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Laatste blogposts

Klimaatverandering essentiële factor voor beleggers

17 april 2024 - 07:17u

In al uw beleggingsbeslissingen moet u de komende dertig jaar rekening houden met de drie D's: decarbonisatie (stoppen met fossiele energie), demografie (vergrijzing) ... Meer »

Voorspellen: overmoed, arrogantie en angst

31 maart 2024 - 05:56u

Professionele beleggers overschatten de juistheid van hun voorspellingen van de economie en de beurs met 140 procent. Kortom niet alleen voorspellen guru's de markt sl... Meer »

Aan doemdenkers heeft een belegger niets

17 maart 2024 - 09:24u

Rienk Kamer was een van de bekendste in Nederland. Een doemdenker die continu voorspelde dat de koersen zouden gaan crashen. Hij werd er zo populair mee, vertelde hij,... Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be