Guru´s verdeeld over ING

13 juni 2018 - 07:14u

Guru´s verdeeld over ING

De guru's zijn verdeeld over een belegging in het aandeel ING. Van de adviezen sinds de publicatie van de kwartaalcijfers in mei staan er vier op Kopen, twee op Verkoop en drie op Houden.

ING was dit jaar een van de mindere hoofdfondsen met een daling vanaf de hoogste koers van meer dan twintig procent tot onder de 13 euro nu. Volgens Berenberg bank deed het aandeel het dit jaar gemiddeld 10 procent slechter dan andere aandelen in de banksector.

Berenberg vind die onderwaardering overdreven en vandaag kwam de op een na oudste bank ter wereld met het herhaalde advies om ING te Kopen.
Anderzijds zette Kempen&Co enkele dagen geleden het aandeel van Kopen op Houden.

USA

Er was gisteren enig goed nieuws over de ambities van de ING Groep in de Verenigde Staten. ING gaat daar bedrijven adviseren bij zaken als financiering en fusies en overnames. ING hoopt zo de Amerikaanse inkomsten van de zakenbank de komende jaren met 50 procent toe te laten nemen.

ING was al begonnen met het optuigen van de afdeling die obligaties in dollars uitgeeft, een activiteit die de bank tot nu toe eigenlijk alleen in Europa deed. Nu komen daar dus diverse advies diensten bij.

Kopen

Berenberg handhaafde vandaag het koopadvies op ING Groep na een rondgang onder beleggers. Volgens de gerenommeerde Duitse bank zijn de meeste beleggers terughoudend om in ING te stappen. Zij willen eerst meer duidelijkheid over de kosten bij de bank zien. Vooral de reorganisatie in de Benelux en te hoge investeringen in IT zijn zorgen onder beleggers, volgens Berenberg. De guru meent evenwel dat de kostenreducties vlot zichtbaarder zullen worden, en daarmee een kans bieden. Berenberg heeft als koersdoel 16,50 euro.

Houden

Vorige week verlaagde Kempen & Co. het koersdoel van ING naar van 16,50 naar 12,20 euro. Het koopadvies van 8 maart 2018 wordt vervangen door een houdadvies.

KBC Securities had het koersdoel van ING na de publicatie van de kwartaalcijfers in mei al verlaagd van 15,50 naar 13,50 euro. Die kwartaalcijfers waren overigens helemaal niet zo slecht.

Cijfers

ING boekte in het eerste kwartaal een hoger dan verwachte nettowinst, omdat de voorzieningen voor oninbare leningen met 85 miljoen euro ruim de helft lager uitvielen dan verwacht. De nieuwe boekhoudregels IFRS9 hadden geen negatieve invloed, omdat de bank zijn voorzieningen in het verleden al behoudend had ingeboekt. De nieuwe boekhoudregels drukten wel de kernkapitaalbuffer met 0,2 procentpunt, omdat sommige beleggingen als leningen moeten worden geboekt onder de nieuwe regels.

De nettowinst steeg met 7 procent, van 1,14 miljard euro een jaar eerder tot 1,22 miljard. Analisten rekenen op een daling naar 1,10 miljard euro. Het onderliggend resultaat voor belastingen steeg met 3 procent, van 1,65 miljard tot 1,68 miljard euro.

IEX Premium

De toonaangevende internet beleggingsanalist IEX Premium was direct na de cijfers dan ook niet negatief over het fonds. Met een koers van net onder de veertien euro werd het aandeel op neutraal gezet. Het aandeel werd redelijk geprijsd genoemd: 'geen koop, maar wie het heeft kan het aanhouden'.

NEUTRAAL OP 9 MEI 2018 OM 08:00

De Q1 cijfers van ING zijn aardig: de bank presteert goed in een toch nog altijd lastig renteklimaat. Wie de aandelen in portefeuille heeft, kan ze aanhouden.

Laatste blogposts

Klimaatverandering essentiële factor voor beleggers

17 april 2024 - 07:17u

In al uw beleggingsbeslissingen moet u de komende dertig jaar rekening houden met de drie D's: decarbonisatie (stoppen met fossiele energie), demografie (vergrijzing) ... Meer »

Voorspellen: overmoed, arrogantie en angst

31 maart 2024 - 05:56u

Professionele beleggers overschatten de juistheid van hun voorspellingen van de economie en de beurs met 140 procent. Kortom niet alleen voorspellen guru's de markt sl... Meer »

Aan doemdenkers heeft een belegger niets

17 maart 2024 - 09:24u

Rienk Kamer was een van de bekendste in Nederland. Een doemdenker die continu voorspelde dat de koersen zouden gaan crashen. Hij werd er zo populair mee, vertelde hij,... Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be