Guru's: Arcelor Mittal koopwaardig

26 mei 2018 - 06:58u

Guru's: Arcelor Mittal koopwaardig

Je ziet het niet vaak. Alle guru's zijn het eens. ArcelorMittal is duidelijk meer waard dan de huidige koers.

De laatste voorstellen van de Verenigde Staten om de invoer van Europees staal te beperken, zijn daarvoor een steun in de rug. Niets doen zou natuurlijk het beste zijn voor de Europese staalsector in het algemeen en Arcelor Mittal  in het bijzonder.
Maar als er dan toch maatregelen genomen worden om de niet erg rendabele Amerikaanse staalsector te bevoordelen, dan is het voorgestelde quotum veel gunstiger dan een algemene heffing op de import van 25 procent waar eerder sprake van was.

Quotum

Volgens Credit Suisse, in een analisten rapport deze week, zou de economische impact van een quotum van 90 procent 100 miljoen dollar bedragen op het totale bedrijfsresultaat van de sector, terwijl een importtarief van 25 procent op de volledige export naar de VS een impact van 1,25 miljard zou hebben.

Tien procent van de staalexport van de EU naar de VS is ongeveer 500 kiloton aan gederfde omzet. Aangezien de totale vraag in Europa momenteel 160 miljoen ton bedraagt, kan dit worden opgevangen met een groei van de vraag met 0,3 procent. Dat lijkt makkelijk haalbaar, volgens Credit Suisse.

De bedrijven met significante export vanuit Europa naar de VS zijn ArcelorMittal, ThyssenKrupp en Outokumpu, aldus de Zwitserse bank.

Guru's

Mede naar aanleiding van de laatste voorstellen verhoogde Norddeutsche Landesbank vrijdag 25 mei het koersdoel voor ArcelorMittal van 29 naar 35 euro en het houdadvies naar Kopen.

Verder heeft deze guru vertrouwen in het hele boekjaar 2018 na de goede cijfers over het eerste kwartaal die beter waren dan de prognoses van de markt. ArcelorMittal profiteerde van hogere marktprijzen voor staalproducten en ijzererts, hogere vraag en kostenbesparende programma's. De positieve vooruitzichten voor geheel 2018 zijn bevestigd door deze verbeterende omstandigheden. 

Met de overname van Ilva, de grootste staalfabriek van Italië in Italië, breidt de marktleider zijn positie uit, die verder kan worden versterkt door de voorgenomen overname van de Indiase concurrent Essar Steel, aldus Norddeutsche Landesbank.

Kopen

Ook Morgan Stanley verhoogde het koersdoel voor ArcelorMittal deze week en wel van 32 naar 34,20 euro bij een ongewijzigd advies te Kopen..

Eerder deze maand herhaalden diverse andere guru's hun koopadvies voor de staalgigant.

JPMorgan Cazenove was een van de weinigern die daarbij het koersdoel van ArcelorMittal verlaagde van 36,50 naar 36 euro.

Goldman Sachs herhaalt het koopadvies voor ArcelorMittal met een ongewijzigd koersdoel vqan 38 euro.

Citigroup Smith Barney herhaalde het koopadvies met een koersdoel van 48 euro.

IEX Premium

Na de cijfers kwam ook de toonaangevende online beleggingsanalist IEX Premium met een positief advies voor ArcelorMittal dat toen een koers deed van 29,50 euro. Nu doet het aandeel ongeveer een euro minder, dus beleggers kunnen nog steeds een eerste positie innemen. 

POSITIEF OP 11 MEI 2018 OM 08:00
Prima cijfers die door de eenmalige posten zelfs nog wat hoger hadden kunnen uitvallen. Mittal is door haar fabrieken in de VS een lachende derde bij eventuele verdere maatregelen van Trump. Goed vasthouden en koopwaardig op dips.

Houden

Er is nog een houdadvies van 14 mei op het staalbedrijf. Dat  is van Independent Research dat al sinds jaren ArcelorMittal op Houden dan wel Verkoop heeft staan. Gezegd moet worden dat nu ook deze guru denkt dat het bedrijf meer waard is dan de huidige koers. Independent Research verhoogde het koersdoel namelijk van 27 naar 33 euro. Flink boven de huidige koers dus.

Laatste blogposts

Klimaatverandering essentiële factor voor beleggers

17 april 2024 - 07:17u

In al uw beleggingsbeslissingen moet u de komende dertig jaar rekening houden met de drie D's: decarbonisatie (stoppen met fossiele energie), demografie (vergrijzing) ... Meer »

Voorspellen: overmoed, arrogantie en angst

31 maart 2024 - 05:56u

Professionele beleggers overschatten de juistheid van hun voorspellingen van de economie en de beurs met 140 procent. Kortom niet alleen voorspellen guru's de markt sl... Meer »

Aan doemdenkers heeft een belegger niets

17 maart 2024 - 09:24u

Rienk Kamer was een van de bekendste in Nederland. Een doemdenker die continu voorspelde dat de koersen zouden gaan crashen. Hij werd er zo populair mee, vertelde hij,... Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be