BAM: Kopen (4), Verkopen (1)

9 mei 2018 - 08:12u

BAM: Kopen (4), Verkopen (1)

Na meevallende cijfers over het eerste kwartaal handhaven alle guru's het advies BAM te Kopen. Op één na: S&P raadt beleggers aan aandelen in het bouwbedrijf te Verkopen.

Komt de werkelijke turnaround voor de bouwbedrijven er nu eindelijk aan? Het lijkt er op gezien de veelbelovende trading update waar de BAM Groep vorige week mee kwam. Voor het eerst in jaren waren de kerncijfers van het internationale bouwbedrijf goed. Een stijgende omzet, een substantieel hoger resultaat, een groeiende orderportefeuille, teruglopend werkkapitaal en eindelijk: het ontbreken van nieuwe tegenvallers.

De guru´s reageerden dan ook vrijwel allemaal positief.

Guru's

BAM behaalde in het  eerste kwartaal een, volgens NIBC, sterke marge van 1,3 procent, het hoogste niveau sinds 2011. Dat is prima aangezien de eerste maanden van het jaar traditioneel zwak zijn bij de bouwers omdat de winter op de resultaten drukt.

Vooral Infra dreef de marge van BAM, aldus deze guru, door minder verlieslatend te zijn dan een jaar eerder. NIBC noemt de cijfers bemoedigend ook al liggen er nog altijd uitdagingen in het verschiet, zoals bijvoorbeeld het IJmuiden-project en de druk in de supply chain.

NIBC herhaalde direct na de update de koopaanbeveling met een koersdoel van 5 euro.

Kopen

KBC Securities meent dat BAM in het eerste kwartaal nette resultaten heeft behaald die redelijk in lijn met de verwachtingen zijn en ´gelukkig geen grote nieuwe negatieve verrassingen´. Verder is de bouwer met een omzetgroei van 3,7 procent goed op weg naar de voorziene 2,7 procent groei voor heel 2018. Ook gezien de ´mooie´ stijging van het orderboek.

Deze guru ziet als enig minpunt de ´bescheiden´ daling van het handelswerkkapitaal, wat de markt negatief zou kunnen opvatten. De afname is volgens KBC het gevolg van het opleveren van een aantal grote projecten en dat terwijl enkele nieuwe toegekende projecten nog moeten starten. Een teken dat het handelswerkkapitaal een uitermate belangrijk punt van aandacht blijft voor BAM, aldus de guru.

Al met al meent KBC dat BAM goed is gepositioneerd om een aantrekkelijke winstgroei te realiseren met stijgende marges in de komende jaren.
KBC Securities handhaaft het koopadvies op BAM met een koersdoel van 6,20 euro.

IEX Premium

Ook de toonaangevende online analist IEX Premium heeft het aandeel op een koers rond de 4 euro op Kopen staan.

''Het ontbreken van slecht nieuws en het beter draaien van de core business is goed nieuws voor aandeelhouders BAM Groep. Wij blijven positief gestemd, al is probleemdossier zeesluis IJmuiden nog wel een dingetje.''

Tegenwind

En dan is er Standard & Poor's. Dat herhaalde vorige week het verkoop advies van 21 februari met een koersdoel van 3,50 euro. In dat advies kraakte de guru de winstdaling over 2017 en voorzag S&P voor 2018 tegenwind vanwege: oplopende kosten, een vertragende Britse bouwmarkt, minder arbeidsaanbod bij onderaannemers door Brexit en een nog altijd beperkt aanbod op de Nederlandse huizenmarkt door de krapte aan bouwlocaties.

Laatste blogposts

Klimaatverandering essentiële factor voor beleggers

17 april 2024 - 07:17u

In al uw beleggingsbeslissingen moet u de komende dertig jaar rekening houden met de drie D's: decarbonisatie (stoppen met fossiele energie), demografie (vergrijzing) ... Meer »

Voorspellen: overmoed, arrogantie en angst

31 maart 2024 - 05:56u

Professionele beleggers overschatten de juistheid van hun voorspellingen van de economie en de beurs met 140 procent. Kortom niet alleen voorspellen guru's de markt sl... Meer »

Aan doemdenkers heeft een belegger niets

17 maart 2024 - 09:24u

Rienk Kamer was een van de bekendste in Nederland. Een doemdenker die continu voorspelde dat de koersen zouden gaan crashen. Hij werd er zo populair mee, vertelde hij,... Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be