Flow Traders van kooplijst

25 april 2018 - 13:12u

Flow Traders van kooplijst

Het buitengewone eerste kwartaal van Flow Traders is volgens de guru's op de huidige koersen vrijwel volledig ingeprijsd. Niet meer kopen is dan ook het recente devies.

Als gevolg van de uitzonderlijke beweeglijkheid van de beurzen in het eerste kwartaal, met een volatiliteit die normaliter maar eens in de vier jaar voorkomt, heeft Flow Traders een winst per aandeel behaald van 2,36 euro. Over heel 2017 werd 0,86 euro verdiend per aandeel.

Het handelsinkomen kwam uit op 213,2 miljoen vergeleken met 48,3 miljoen euro in het eerste kwartaal van vorig jaar.

Incidenteel

Maar zoals zo veel gezien wordt de laatste tijd. Ook op goede cijfers wordt zwaar winstgenomen, op deze gemiddeld gezien hoge beurskoersen. Na de presentatie van de kwartaalcijfers daalde het aandeel met ruim acht procent naar circa 34 euro. En nu doet de koers rond de 32 euro.

De belangrijkste reden is dat het eerste kwartaal uitzonderlijk was en dat de guru's niet verwachten dat de beursintermediair dat de komende jaren kan herhalen. Met name zien velen de enorme winst in de VS als incidenteel.

Twee guru's haalden het fonds daarom deze week van de kooplijst.

Guru's

Zo maakte UBS vandaag bekend dat het Flow Traders van de kooplijst heeft gehaald en Neutraal is geworden op het aandeel. Volgens deze guru wordt op de huidige koers het verdienvermogen van de flitshandelaar volledig ingeprijsd. Het koersdoel werd ook verlaagd van 35,50 naar 34 euro.

De zeer sterke omzetgroei in het eerste kwartaal kwam voor 85 procent uit de Verenigde Staten, met name de handel in de volatiliteitstrackers VIX- en inverse VIX begin februari, en is dus geen duurzame inkomstenbron voor het bedrijf, aldus de bank.

Verwacht wordt dat analisten hun ramingen voor de winst per aandeel in de overige drie kwartalen van het jaar niet opwaarts zullen bijstellen. Dat zou wel nodig zijn voor meer opwaartse ruimte voor de koers, die dit jaar al met 64 procent steeg, meent deze analist.

Dat zou slechts worden gerechtvaardigd door een nieuwe periode van excessieve volatiliteit dit jaar.

Koersdoel

Ook Degroof Petercam haalde eerder deze week het aandeel van de kooplijst. Wel werd het koersdoel opwaarts bijgesteld van 36 naar 40 euro. 

Volgens deze guru versloeg Flow Traders met de resultaten over het afgelopen kwartaal de verwachtingen ruim, maar aangezien het aandeel dit jaar al flink is opgelopen werd het aandeel op Houden gezet.

De Belgische bank verwacht niet dat de sterke kwartaalresultaten houdbaar zijn, in het licht van de 'exceptionele' marktontwikkelingen in de eerste drie maanden van dit jaar. Daarom moet de meevaller van het afgelopen kwartaal worden gezien als een 'eenmalige bonus' van circa 0,40 euro per aandeel..

De echte uitdaging komt in het lopende kwartaal wanneer de marktontwikkelingen naar genormaliseerde niveaus terugkeren. De taxatie voor het lopende kwartaal ligt volgens de analist in lijn met de 65 miljoen tot 75 miljoen euro die in eerdere kwartalen werd gehaald, waarbij er geen sprake was van buitengewone marktontwikkelingen.

De recente ontwikkelingen, waaronder de drukke handel in indextrackers en de volatiliteit, wijzen op een 'gezond handelsmomentum', aldus de analist, die verwacht de ramingen iets te moeten verhogen.

IEX Premium

De toonaangevende internet analist IEX Premium was positief op het aandeel op 9 april. En aankoop kan bijna weer volgens deze online analist, gezien de huidige koers.
''Vanwege de aanhoudende volatiliteit trekken we het advies weer een trede op. In de zone 30-32,50 euro is het aandeel geschikt voor een eerste positie of een beperkte uitbreiding.''

De analist van ING wijst eveneens op de incidentele volatiliteitsexplosie  in februari in de Verenigde Staten. De vraag is dan ook hoe op dit moment een normaal kwartaal er uitziet bij Flow Traders, aldus deze guru na de cijfers. ING heeft sinds 18 april, toen voor de cijfers het koersdoel werd verhoogd van 25 naar 38 euro per aandeel, het advies te Houden. Ook al weer flink boven de huidige koers dus.

Laatste blogposts

Klimaatverandering essentiële factor voor beleggers

17 april 2024 - 07:17u

In al uw beleggingsbeslissingen moet u de komende dertig jaar rekening houden met de drie D's: decarbonisatie (stoppen met fossiele energie), demografie (vergrijzing) ... Meer »

Voorspellen: overmoed, arrogantie en angst

31 maart 2024 - 05:56u

Professionele beleggers overschatten de juistheid van hun voorspellingen van de economie en de beurs met 140 procent. Kortom niet alleen voorspellen guru's de markt sl... Meer »

Aan doemdenkers heeft een belegger niets

17 maart 2024 - 09:24u

Rienk Kamer was een van de bekendste in Nederland. Een doemdenker die continu voorspelde dat de koersen zouden gaan crashen. Hij werd er zo populair mee, vertelde hij,... Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be