VolkerWessels solide belegging

3 september 2017 - 19:24u

VolkerWessels solide belegging

Het nieuwe beursfonds VolkerWessels stelde met de presentatie van mooie halfjaarcijfers de beleggers gerust en is door alle guru's op Kopen gezet.

De analisten van zowel ING Equity Research, ABN AMRO als Morgan Stanley toonden zich tevreden over de eerste cijfers van de tweede bouwer, alleen BAM zet meer om, van Nederland. Ze verwachten dat de koers van het aandeel, dat in mei naar de beurs ging, in het tweede halfjaar met rond de tien procent kan gaan stijgen.

Cijfers

De marges van VolkerWessels verbeterden over de hele linie, maar met name dankzij een sterke bijdrage van de Nederlandse woningmarkt. De Nederlandse infrastructuurmarkt blijft lastig, maar lagere overheden zijn wel voor het eerst sinds de crisis hun bestedingen aan het opvoeren.

Dit blijkt uit de halfjaarcijfers die VolkerWessels deze week voor het eerst sinds de beursgang publiceerde. De nettowinst verdubbelde ruim naar 36 miljoen euro, het bruto bedrijfsresultaat kwam 20 procent hoger uit op 90 miljoen euro en de omzet steeg met 4 procent tot 2,67 miljard euro.

"Van de 19 miljoen euro verbeterde nettowinst van in totaal 36 miljoen euro was 7 miljoen euro te danken aan lagere rentelasten als gevolg van een verbeterde kapitaalstructuur en 12 miljoen euro dankzij betere operationele prestaties", aldus CEO De Ruiter.

Beleggers reageerden positief en bezorgden het aandeel sinds de publicatie van de cijfers een koersstijging van circa twee procent op een koers van nu 25,75 euro.

Guru's

Volgens de guru's zijn de vooruitzichten van VolkerWessels ook voor het, vrijwel altijd betere, tweede halfjaar goed.

Vandaar dat ING het koopadvies met een koersdoel van 28,50 euro voor VolkerWessels handhaaft. De bank noemt de resultaten 'solide' en de vooruitzichten - een hogere omzet en bedrijfsresultaat - vertrouwenwekkend voor de tweede jaarhelft. Zeker als een nieuwe Nederlandse regering stimulerend beleid gaat voeren voor woningnieuwbouw.

Volgens de bank zoekt VolkerWessels mogelijkheden om een deel van zijn landposities en onroerend goed af te stoten, wat de kapitaalpositie zal versterken en de toch al sterke financiële positie verder ten goede zal komen.
De analist ziet groei in alle lagen van VolkerWessels. Het aantal huizen dat de bouwer verkocht steeg met 28 procent op jaarbasis tot 1710. Verder verbeterde VolkerWessel zijn solvabiliteitsratio naar 30 procent en had het bedrijf op jaarbasis meer orders op de plank liggen.

Voor het hele jaar gaat ING uit van een bedrijfsresultaat van ruim 269 miljoen euro en een nettoresultaat van 129 miljoen euro.

Kopen

ABN AMRO herhaalde na de halfjaarcijfers het advies om te Kopen met een koersdoel van 29 euro. Deze guru noemt het bedrijf goed gepositioneerd om te profiteren van de groeiende bouwmarkten, hetgeen moet leiden tot verdere omzetstijging van gemiddeld 5,5 procent in de jaren tot 2020, margegroei en een sterke kasinstroom.

Morgan Stanley noemde de marge-ontwikkeling en kasinstroom sterk en sprak ook van een sterke positie in groeiende bouwmarkten in Nederland, Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Voor beleggers is verder van belang dat de bouwer zich heeft gecommitteerd aan een hoge dividend pay-out. Gezien de gunstige cyclische ontwikkelingen in de markten waar het concern actief is, resulteert dat, volgen deze guru, in één van de aantrekkelijkste investeringsmogelijkheden in de bouwsector. Morgan Stanley noemde het aandeel ten opzichte van sectorgenoten ondergewaardeerd. De bank heeft het advies Overwogen en een koersdoel van 28 euro, waarop nog een opwaarts potentieel zit van 15 procent.

Opwaarts

NIBC heeft vooralsnog geen advies en koersdoel op het bouwconcern maar noemde de eerste halfjaarresultaten sterk, zeker als deze worden afgezet tegen sectorgenoten BAM Groep en Heijmans. Deze guru is vooral positief over de prestaties van de bouwactiviteiten in Nederland en Duitsland, en over de algehele gang van zaken in Noord-Amerika. 

Het voormalige SNS Securities verwacht op basis van de regionale prestaties de taxaties voor Duitsland en Noord-Amerika opwaarts te moeten bijstellen, terwijl de ramingen voor het Verenigd Koninkrijk juist moeten worden verlaagd.

Laatste blogposts

Klimaatverandering essentiële factor voor beleggers

17 april 2024 - 07:17u

In al uw beleggingsbeslissingen moet u de komende dertig jaar rekening houden met de drie D's: decarbonisatie (stoppen met fossiele energie), demografie (vergrijzing) ... Meer »

Voorspellen: overmoed, arrogantie en angst

31 maart 2024 - 05:56u

Professionele beleggers overschatten de juistheid van hun voorspellingen van de economie en de beurs met 140 procent. Kortom niet alleen voorspellen guru's de markt sl... Meer »

Aan doemdenkers heeft een belegger niets

17 maart 2024 - 09:24u

Rienk Kamer was een van de bekendste in Nederland. Een doemdenker die continu voorspelde dat de koersen zouden gaan crashen. Hij werd er zo populair mee, vertelde hij,... Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be