Guru's: NN Group blijft koopwaardig

30 juni 2017 - 16:09u

Guru's: NN Group blijft koopwaardig

Het is nu definitief. NN Group moet de opstartkosten van de woekerpolis terugbetalen aan de consument.

Verzekeraar NN Group, waaronder Nationale-Nederlanden, verloor het beroep over compensatie van een woekerpolisklant. Volgens belangenorganisatie Wakkerpolis kunnen nu alle klanten de eerste kosten terug eisen. Het zou gaan om maximaal 2,75 miljard euro.

Toch viel de koersdaling sinds eind vorige week alleszins mee. Direct na de bekendmaking zakte de koers met zo'n 8 procent. Nu is daar geen drie procent meer van over op een koers van boven de 31 euro. Dat komt omdat deze uitslag niemand heeft verrrast. Verder kan de uitbetaling nog flink worden gerekt door verdere procedures waardoor de lasten kunnen worden gespreid over meer jaren en is het de vraag hoeveel klanten daadwerkelijk een claim indienen.

Kopen

Opvallend is dan ook dat weinig guru's hun koersadvies voor Nederlands grootste verzekeraar sindsdien hebben aangepast. Vrijwel allemaal staan ze op Kopen. Er is geen enkele analist die een koersdoel geeft dat duidelijk onder de huidige koers ligt en de meeste koersdoelen liggen er flink boven. De uitzondering is Keefe, Bruyette & Woods die het aandeel op Market Underperform heeft staan. Dat komt evenwel niet door de recente uitspraak. Gisteren herhaalde deze guru namelijk het advies van maart dit jaar met hetzelfde koersdoel van 28 euro.

Alleen de Zwitserse bank Credit Suisse heeft deze week het advies iets aangepast. De aanbeveling blijft Kopen maar het koersdoel is iets verlaagd van 38,50 naar 37 euro. 

Kifid

ABN Amro heeft haar positie niet gewijzigd naar aanleiding van de uitspraak van het Kifid. De bank meent dat de impact vooralsnog beperkt zal zijn. Ook omdat al eerder een soortgelijke uitspraak werd gedaan. Deze guru is meer benieuwd  naar het oordeel van de rechtbank in Rotterdam op 19 juli, dat een stuk relevanter is en waarin meerdere zaken worden meegewogen. Volgens deze analist kan het nog jaren duren voordat NN daadwerkelijk moet betalen, ook omdat de verzekeraar nog in hoger beroep kan gaan op het vonnis van de rechtbank in Rotterdam. 

ABN AMRO heeft gisteren haar koopadvies van NN Group herhaald met een koersdoel van 36 euro.

Cijfers

Op de gang van zaken bij NN Group is weinig aan te merken. Het gaat naar omstandigheden (lage rente) goed met de verzekeraar. Afwachten is hoe succesvol de inpassing van Delta Loyd zal gaan maar veel zorgen maken de guru's zich daarover niet.

De nettowinst nam in het eerste kwartaal toe met meer dan 60 procent tot 435 miljoen euro. KBC noemt de cijfers beter dan verwacht. In het eerste kwartaal werd een operationeel resultaat behaald van 406 miljoen euro, volgens KBC een kwart hoger dan voorzien. Die positieve verrassing schrijft de Belgische bank met name toe aan sterke prestaties in Nederland en Japan. De solvabiliteitstratio zakte met 3 procentpunt naar 238 procent, wat volgens KBC exact in lijn met de prognoses is. Ook de nagenoeg stabiele kapitaalbuffer bij overnameprooi Delta Lloyd voldoet aan de verwachtingen.

KBC heeft een koopadvies en een koersdoel van 41 euro.  

Koersdoel

Gisteren kwam er nog een koopaanbeveling bij van de guru's. Exane BNP Paribas verhoogde het beleggingsadvies voor NN Group van Neutraal naar Market outperform. Het koersdoel werd  substantieel verhoogd van 31 naar 35 euro.

Deutsche Bank heeft sinds vorige maand een houdadvies met een koersdoel van 31,50, dat dus net iets hoger ligt dan de huidige koers.

Ook Morgan Stanley heeft sinds mei het advies Gelijkgewogen. Het koersdooel werd iets verhoogd naar 31,50 euro.

JPMorgan Cazenove heeft sinds vorige maand een koopadvies op NN Group met een koersdoel van 38,20 euro.

Laatste blogposts

Klimaatverandering essentiële factor voor beleggers

17 april 2024 - 07:17u

In al uw beleggingsbeslissingen moet u de komende dertig jaar rekening houden met de drie D's: decarbonisatie (stoppen met fossiele energie), demografie (vergrijzing) ... Meer »

Voorspellen: overmoed, arrogantie en angst

31 maart 2024 - 05:56u

Professionele beleggers overschatten de juistheid van hun voorspellingen van de economie en de beurs met 140 procent. Kortom niet alleen voorspellen guru's de markt sl... Meer »

Aan doemdenkers heeft een belegger niets

17 maart 2024 - 09:24u

Rienk Kamer was een van de bekendste in Nederland. Een doemdenker die continu voorspelde dat de koersen zouden gaan crashen. Hij werd er zo populair mee, vertelde hij,... Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be