TKH Group favoriet van de guru's

21 december 2016 - 12:20u

TKH Group favoriet van de guru's

Volgens KBC Securities en Theodoor Gillissen Bank wordt TKH Group een van de beste aandelen van 2017. Het fonds staat bij deze analisten op de favorietenlijst voor volgend jaar.

Bij ING Equity Research en NIBC Markets staat het aandeel op de kooplijst. Kepler Cheuvreux heeft het aandeel nog wel op kopen staan maar haalde het fonds, na de koersstijging van bijna 10% deze maand, van de favorietenlijst voor volgend jaar.

Het Twentse bedrijf TKH Group is er deze eeuw in geslaagd van een vrij simpele kabelleverancier uit te groeien naar een technologisch leider. Zonder de door directeur Alexander van der Lof bereikte cultuuromslag zou TKH nu waarschijnlijk niet meer bestaan.

Forse groei beurswaarde TKH

Het bedrijf is veranderd in een leverancier van totale kabelsystemen waarbij software en data nu 30% van de omzet genereren. Telecom-activiteiten vormen overigens nog slechts 12% van het bedrijf dat verder actief is in beveiliging, infrastructuur en industriële productiesystemen.

Van der Lof is zijn salaris dubbel en dwars waard, zullen de aandeelhouders van het voormalige Twentsche Kabel Holding volmondig beamen. De beurswaarde van de onderneming ligt nu een stuk hoger dan begin deze eeuw en dat is voornamelijk te danken aan zijn visie. De koers van aandelen TKH Group is van zo'n 5 euro in 2003 gestegen naar nu rond de 37 euro. 

Maar wat denken de guru's, gaat dat zo door? Ja dus.

Guru's

Theodoor Gillissen Bank stelt dat de afgelopen jaren de winsten en de marges zijn verbeterd. "Dit kwam voort uit een verbreding van de productenportefeuille met veel investeringen in innovatie."

Deze trend zal na een iets lager resultaat in 2016 doorgezet kunnen worden. TKH profiteert van het feit dat het opereert in markten met hoge toetredingsdrempels. Theodoor Gillissen ziet TKH als een van de favorieten van 2017 en hanteert een koersdoel van 39 euro.

Analist Martijn den Drijver van NIBC kwam warempel achter de computerschermen vandaan en bezocht deze maand de beleggersdag van TKH. Hij zag het na de bijenkomst nog steeds positief in voor de onderneming en handhaafde het koopadvies met een koersdoel van 39 euro. 

Toekomstige groei TKH 

KBC gelooft in de groei van TKH in de toekomst en goede marges op de producten. De Belgische bank handhaafde het koopadvies met een koersdoel van 43 euro. Daarmee zit deze analist die het fonds op de favorietenlijst heeft staan voor 2017, het hoogst van iedereen.

ING Equity Research noemt de langetermijnvooruitzichten voor TKH 'erg gezond'. Gezegd moet worden dat het op 1 december aangegeven koersdoel van 38,80 euro al wel bijna is gehaald. 

Misschien is dat de reden dat Kepler Cheuvreux het aandeel van de favorietenlijst heeft gehaald waar het dit jaar opstond: de sterke stijging van de laatste maand. Ook deze analist heeft een koersdoel van 39 euro staan.

Dat niet alleen analisten het zien zitten blijkt uit het feit dat Allianz Global Investors op 8 december een groter belang in TKH meldde van 5,04% met een dito stemrecht. Op 15 oktober vorig jaar meldde Allianz een eerste kapitaalbelang van 3,11%.

Zie ook: Beurstips voor 2017

Welke aandelen tippen beurskenners voor 2017? Hieronder vindt u een overzicht van de kooptips voor 2017. 

Laatste blogposts

Klimaatverandering essentiële factor voor beleggers

17 april 2024 - 07:17u

In al uw beleggingsbeslissingen moet u de komende dertig jaar rekening houden met de drie D's: decarbonisatie (stoppen met fossiele energie), demografie (vergrijzing) ... Meer »

Voorspellen: overmoed, arrogantie en angst

31 maart 2024 - 05:56u

Professionele beleggers overschatten de juistheid van hun voorspellingen van de economie en de beurs met 140 procent. Kortom niet alleen voorspellen guru's de markt sl... Meer »

Aan doemdenkers heeft een belegger niets

17 maart 2024 - 09:24u

Rienk Kamer was een van de bekendste in Nederland. Een doemdenker die continu voorspelde dat de koersen zouden gaan crashen. Hij werd er zo populair mee, vertelde hij,... Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be