Guru's hoopvol over overnemend Randstad

10 augustus 2016 - 15:35u

Guru's hoopvol over overnemend Randstad

De eerste reacties op het bod van Randstad op branchegenoot Monster Worldwide zijn voorzichtig positief, zowel op Wall Street als op het Damrak.

Het Amerikaanse bedrijf is met Monsterboard een van de grootste vacaturesites, ook in Nederland. Het internet is een plek waar Randstad nog relatief weinig doet. Hoewel de concurrentie groot is, lijkt de stap strategisch goed. Daarbij komt dat Randstad het net gereorganiseerde Monsterboard voor een prikkie kan overnemen. Goed getimed ook dus.

De analisten voorzien in een eerste reactie hogere koersen voor Randstad. 

Economische indicator

Weinig bedrijven zijn een meer directe indicator van de economische activiteit dan uitzendbureaus. Groeit de economie dan moet het goed gaan met Randstad, stagneert de economie dan zie je dat direct in de koers van het aandeel. Nu groeit de economie in Europa en Amerika sinds 2009 al geruime tijd, dus het aandeel Randstad heeft het sindsdien niet slecht gedaan met een verviervoudiging van de koers. 

Het laatste jaar is het echter mis met de koers van Randstad. Het aandeel is sinds juli 2015 circa 40% gedaald.

Brexit

Met name door de Brexit verlaagden analisten als Goldman Sachs hun groeiramingen voor Europa, en het Verenigd Koninkrijk in het bijzonder, en bevolen het aandeel Randstad niet langer aan. 

Ook de koers van Monster Worldwide is sterk gedaald de laatste jaren. Maar nu de reorganisatie achter de rug is, kan het bedrijf een reële bijdrage leveren aan de winst van Randstad. 

Monster behaalde het afgelopen kwartaal een omzet van bijna 151 miljoen dollar. Door een grote voorziening voor de reorganisatie werd ruim 124 miljoen dollar verlies geleden.

De guru's

De eerste rapporten van de analisten zijn binnen. Ze zijn hoopvol dat de online personeelsdienst een directe bijdrage kan leveren aan de winst van Randstad. Ze handhaven daarom hun verwachtingen dat Randstad hogere koersen gaat behalen. 

Theodoor Gilissen Bankiers zet gisteren het hoogst in met een herhaling van het koopadvies voor Randstad en een koersdoel van 60 euro.

KBC Securities herhaalt het koopadvies voor Randstad met een doel van 45 euro.

JP Morgan Cazenove hanteert een koersdoel van 41 euro en handhaaft daarbij het houdadvies.

Het wachten is op de analist die de koers echt in beweging kan zetten. Hoe schat Goldman Sachs de kansen van Randstad in om echt een partij te worden online?

Nu staat het advies van Goldman Sachs van 27 juli nog op houden met een hoger koersdoel van 45 euro.

Laatste blogposts

Klimaatverandering essentiële factor voor beleggers

17 april 2024 - 07:17u

In al uw beleggingsbeslissingen moet u de komende dertig jaar rekening houden met de drie D's: decarbonisatie (stoppen met fossiele energie), demografie (vergrijzing) ... Meer »

Voorspellen: overmoed, arrogantie en angst

31 maart 2024 - 05:56u

Professionele beleggers overschatten de juistheid van hun voorspellingen van de economie en de beurs met 140 procent. Kortom niet alleen voorspellen guru's de markt sl... Meer »

Aan doemdenkers heeft een belegger niets

17 maart 2024 - 09:24u

Rienk Kamer was een van de bekendste in Nederland. Een doemdenker die continu voorspelde dat de koersen zouden gaan crashen. Hij werd er zo populair mee, vertelde hij,... Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be