Gaat het lukken bij Ahold Delhaize?

28 juli 2016 - 15:57u

Gaat het lukken bij Ahold Delhaize?

Maar gaat het lukken bij Ahold Delhaize? Het belangrijkste verschil is natuurlijk dat nu feitelijk Nederland de baas is. 

Analisten lijken er wel vertrouwen in te hebben. Allemaal verwachten ze hogere koersen. Zelfs kredietbeoordelaar Moody's is positief. Na diepgaande analyse komt Moody’s tot de conclusie dat de 'fusie' schaalvoordelen zal opleveren. En de kredietbeoordelaar durft nog verder te gaan: de vooruitzichten worden verhoogd van stabiel naar positief.

De koers van Ahold Delhaize heeft sinds de fusie per saldo niet veel gedaan. Maandag omhoog, gisteren flink omlaag en vandaag weer omhoog. Sinds de aankondiging van de fusie juni vorig jaar is het aandeel Ahold tot 6 juli vorig jaar eerst gedaald naar 16,64 euro maar sindsdien per saldo alleen maar gestegen tot op dit moment rond de 21,90 euro.

Delhaize zakte direct na de aankondiging met 7% en later nog veel verder maar is uiteindelijk toch op een flink hogere koers van de beurs verdwenen.

Maar het kan dus nog beter als de analyses die sinds de fusie zijn afgegeven, uitkomen. Het meest positief is Bank of America Merrill Lynch. De bank hanteert een koersdoel van 26 euro voor de komende twaalf maanden. 

Bryan Garnier @ Co heeft een koopadvies op 25,80 euro. HSBC is ook positief met een verwacht koersdoel van 25 euro, hoewel het advies op houden staat.

Minder positief, maar met een advies van kopen, is Exane BNP Paribas met een te verwachten koers van 22,80 euro. 

Commerzbank is het zuinigst met een koopadvies en een koersdoel van 22,50 euro. 

Het wachten is natuurlijk op hoe de echte deskundigen er tegenaan kijken. De Nederlandse en Belgische analisten die hun winkelwagentje zelf vullen bij Ahold en Delhaize. Of zouden de prijzen in deze betere winkels te hoog zijn voor deze goeroes? Zijn het noodgedwongen Aldi-klanten?

Denken zij ook dat het vierde winkelconcern van Europa en het vijfde van de VS een mooie toekomst tegemoet gaat met Ahold aan het roer?

Er is nog geen advies van ING Research sinds de fusie. Op 12 juli adviseert de bank kopen met koersdoel 25 euro. Het meest recente advies van KBC Securities is van mei: kopen met koersdoel 24,50 euro.

Laatste blogposts

Klimaatverandering essentiële factor voor beleggers

17 april 2024 - 07:17u

In al uw beleggingsbeslissingen moet u de komende dertig jaar rekening houden met de drie D's: decarbonisatie (stoppen met fossiele energie), demografie (vergrijzing) ... Meer »

Voorspellen: overmoed, arrogantie en angst

31 maart 2024 - 05:56u

Professionele beleggers overschatten de juistheid van hun voorspellingen van de economie en de beurs met 140 procent. Kortom niet alleen voorspellen guru's de markt sl... Meer »

Aan doemdenkers heeft een belegger niets

17 maart 2024 - 09:24u

Rienk Kamer was een van de bekendste in Nederland. Een doemdenker die continu voorspelde dat de koersen zouden gaan crashen. Hij werd er zo populair mee, vertelde hij,... Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be