Experts somber over Shell, ArcelorMittal en Altice

1 juni 2016 - 09:55u

Experts somber over Shell, ArcelorMittal en Altice

Experts zien het voor de komende maand somber in voor de AEX-index. Hoewel de somberheid per saldo overheerst, zijn experts iets minder somber dan afgelopen maand. 

Dat concludeert Corné van Zeijl van Actiam op basis van zijn maandelijkse enquête onder beursexperts, waar dit keer 76 professionals aan meededen. 

Voor de komende maand is een op de drie ondervraagden optimistisch, vier op de tien pessimistisch en een kwart neutraal. Voor de lange termijn zijn experts per saldo optimistisch geworden: een op de drie is optimistisch, iets meer dan een kwart pessimistisch en ruim 40% is neutraal. 

Aandelenkeuzes mei

De aandelenkeuzes van de experts voor mei, liepen vrij goed, maar zetten in de laatste dagen toch nog een verlies neer, vertelt Van Zeijl. “De keuzes waren redelijk. Jammer dat Altice bij de floppers en SBMO bij de toppers stond. 

Lees ook: Bas Heijink over ArcelorMittal, KBC en Ageas

Toppers mei Stemmen Rendement Floppers mei Stemmen Rendement
SBMO +8 -9,2% ArcelorMittal -7 -10,4%
Ahold +4 +4,8% Altice -5 +16,9%
Unilever +4 -1,3% ABN Amro -3 -2,0%
KPN +3 +3,8% Boskalis -3 -6,3%
      Gemalto -3  -3,3%
      Unibail-Rodamco -3 +5,2%
Gemiddeld   -0,5% Gemiddeld   0,0%
AEX   1,9%      


Kooptips juni

Voor komende maand zijn de experts erg enthousiast over ING. “Hoewel men vaker enthousiast is over ING, stond de naam de laatste maanden niet tussen de toppers.” Na ING volgen Ahold en ASMI en SBM Offshore op de lijst met aandelentips voor komende maand. 

Op de lijst met aandelen waar experts juist slechte prestaties van verwachten voor de komende maand, staat Altice bovenaan. Altice wordt gevolgd door Unibail-Rodamco, Royal Dutch Shell, KPN en ArcelorMittal. 

Toppers juni Stemmen Floppers juni Stemmen
ING +14 Altice -7
Ahold +5 Unibail-Rodamco -5
ASML +5 Royal Dutch Shell -4
SBMO +5 KPN -3
    ArcelorMittal -3 


Lees ook: Jos Versteeg tipt 2 topaandelen

Door Belegger.nl

Laatste blogposts

Klimaatverandering essentiële factor voor beleggers

17 april 2024 - 07:17u

In al uw beleggingsbeslissingen moet u de komende dertig jaar rekening houden met de drie D's: decarbonisatie (stoppen met fossiele energie), demografie (vergrijzing) ... Meer »

Voorspellen: overmoed, arrogantie en angst

31 maart 2024 - 05:56u

Professionele beleggers overschatten de juistheid van hun voorspellingen van de economie en de beurs met 140 procent. Kortom niet alleen voorspellen guru's de markt sl... Meer »

Aan doemdenkers heeft een belegger niets

17 maart 2024 - 09:24u

Rienk Kamer was een van de bekendste in Nederland. Een doemdenker die continu voorspelde dat de koersen zouden gaan crashen. Hij werd er zo populair mee, vertelde hij,... Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be