AEX op z'n kop!

29 oktober 2013 - 18:21u

AEX op z'n kop!

Corné weer tussen de schuifdeuren:

Omdat ik op de beurs nooit iemand op blauwe ogen of snorharen vertrouw, ben ik gaan checken. Behr.nl houdt- gratis en voor niks - de theoretische samenstellingen van de AEX, AMX en AScX bij. Op papier, want beursbedrijf en AEX-eigenaar NYSE Euronext heeft altijd het laatste woord.

Als ik het goed heb bepaalt het bedrijf op 31 januari de nieuwe samenstellingen van de indices, waarna die begin maart effectief worden. Als ik zo door de Behr-lijstjes heen blader zou dat dit keer wel eens meer een aardverschuiving dan een wijziging kunnen worden. Verbaas u!


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Laatste blogposts

Klimaatverandering essentiële factor voor beleggers

17 april 2024 - 07:17u

In al uw beleggingsbeslissingen moet u de komende dertig jaar rekening houden met de drie D's: decarbonisatie (stoppen met fossiele energie), demografie (vergrijzing) ... Meer »

Voorspellen: overmoed, arrogantie en angst

31 maart 2024 - 05:56u

Professionele beleggers overschatten de juistheid van hun voorspellingen van de economie en de beurs met 140 procent. Kortom niet alleen voorspellen guru's de markt sl... Meer »

Aan doemdenkers heeft een belegger niets

17 maart 2024 - 09:24u

Rienk Kamer was een van de bekendste in Nederland. Een doemdenker die continu voorspelde dat de koersen zouden gaan crashen. Hij werd er zo populair mee, vertelde hij,... Meer »

Guruwatch.nl is onderdeel van de IEX Media | Andere sites van IEX Media: IEX.nl - IEXProfs.nl - Beursonline.nl - DeBeurs.nl - Eurobench.com - Belegger.nl - Beursduivel.be